Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Opettajan työssä parasta on pienten oppijoiden aidot tunteet

Kirjoittanut: Karoliina Ahonen - 1.8.2022

Luokanopettajana Vasaramäen koulussa työskentelevä Noora Lahti kuvailee työtään 1. -luokkalaisten parissa energiseksi ja innostavaksi. Noora tykkää työstään erityisesti sen takia, että hän saa jatkuvasti kokeilla ja kehittää uusia tapoja opettaa ja tukea oppilaiden koulunkäyntiä. ”Parasta työssäni on, kun saan nähdä oppilaideni oppimisen iloa ja hetkessä elämistä päivittäin.” Noora arvostaa työssään myös luottotyökavereita, joiden kanssa voi jakaa arjen ilot ja vastoinkäymiset.

Ammattikirjojen ansiosta Noora on kiinnostunut erityisen paljon tunteista ja tunnekasvatuksesta koulussa. Kirjojen avulla hänen luokassansa on harjoiteltu tunteiden tunnistamista ja niiden voimakkuuden kuvaamista tunnelämpömittarin avulla. Tunnesäätelykeinoista tutuksi oppilaille on tullut esimerkiksi vetäytyminen ja erilaiset rentoutusharjoitukset. ”Luokassamme on ollut teltta sitä varten, että kiukkuisena tai surullisena aikuisen luvalla saa vetäytyä hetkeksi omaan rauhaan. Samalla idealla välituntipihalle on nimetty kiukkupuu. Tunnetaitokirjat ovat avanneet minulle ja oppilailleni kiehtovan tunteiden maailman aivan uudella tavalla, ja matka on varmasti vasta alussa.”

Tunnetaitojen opettamisen lisäksi ammattikirjojen lukeminen näkyy Nooran työhyvinvoinnissa. ”Koen, että ammattikirjojen lukeminen edistää jaksamistani. Saan kirjoista intoa ja vertaistukea. Esimerkiksi Reetta Yrttiahon ja Susanna Posion Opettajan hyvinvointikirja on antanut vaikeina hetkinä vertaistukea ja kannustanut itsemyötätuntoon.”

Noora on Opettajan Tietopalvelun jäsen ja hän on jäsenyyteen hyvin tyytyväinen. ”Opettajan Tietopalveluun on ihanasti koottu alan kirjallisuutta yhteen paikkaan teemoittain. Postiluukkuun saapuvat esitteet uusista ammattikirjoista saavat kerta toisensa jälkeen sormet syyhyämään.” Noora on osallistunut Opettajan Tietopalvelun webinaareihin, joista Maria Matilaisen ja Marjukka Puustisen itsesäätelytaidoista kertova webinaari on jäänyt hänelle mieleen timanttisena!

Instagram @nooranluokassa

NOORAN TOP 3 TUNNETAITOKIRJAT

1. Maria Matilainen ja Marjukka Puustinen: Maltti ja Sinni
2. Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston: Fanni-kirjasarja
3. Sanna Pelliccioni ja Anne-Mari Jääskinen: Mitä sä rageet? - Lapsen ja nuoren tunnetaitojen tukeminen

Artikkelin avainsanat:

jäsenemme kertoo, opettajan työ, tunnetaidot koulussa

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.