Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Toiminnallisuuden lisääminen opetukseen takaa ikimuistoisia oppimishetkiä

Kirjoittanut: Karoliina Ahonen - 11.8.2021

Jokainen meistä muistaa varmasti oman ensimmäisen luokan opettajansa. Oma ensimmäisen luokan opettajani jätti pysyvän jäljen sydämeeni. Hänen innostunut tapansa opettaa, upeat taulupiirrokset ja lämmin suhtautumisensa meihin pieniin oppilaisiin on toiminut ohjenuorana myös minulle. Visuaalisuus ja kuvien käyttö opetuksessa ovat mukana uutuuskirjassani Sanataikoja ja lukuloitsuja. Matematiikan ja äidinkielen harjoituksiin on yhdistetty piirtämistä ja visuaalisuus korostuu monissa eri tehtävissä.

Oppimisympäristöjä rakennettaessa on hyvä huomioida se, että lapsi on luontaisesti utelias, oppimisenhaluinen ja fyysisesti aktiivinen. Lapsella olisi hyvä olla mahdollisuus tutkia oppimisympäristöään kaikilla aisteillaan ja koko kehollaan. Mitä nuoremmasta lapsesta on kysymys, sitä tärkeämpää on, että leikki on osa jokaista koulupäivää. Liikkuvan lapsen mieli on vastaanottavaisempi uusille asioille ja keskittymiskykyä istumis- ja kynätuokioihin on paljon enemmän pienen liikkumishetken jälkeen.

Kirjan toiminnalliset oppitunnit innostavat ja herättävät kokeilunhalua ja oppiminen tapahtuu usein kuin huomaamatta. Harjoitukset myös osallistavat ja liikuttavat lapsia. Leikin lomassa on luontevaa harjoitella uusia taitoja. Kirjan tehtävissä korostuu sadunomaisuus, riimittely, kielellä leikittely ja liike. Numeroita ja laskuja harjoitellaan koko keholla ja monipuolisesti perinteistä kynätyötä unohtamatta. Samalla vahvistetaan motorisia taitoja. Myös digitaalisuus ja näppäintaidot on huomioitu tehtävissä.

Sanataikoja ja lukuloitsuja -kirjaan on koottu toiminnallisilla oppitunneilla syntyneet esi- ja alkuopetuksen kekseliäät, monipuoliset, liikuttavat ja innovatiiviset harjoitukset materiaaleineen. Niiden avulla lapsi leikkii, oppii, tutkii, vertaa, kysyy, pohtii, innostuu ja onnistuu.

Toivon sinulle ja oppilaillesi taianomaisia innostumisen ja onnistumisen hetkiä!

SARI SALO on palkittu luokanopettaja, joka on tunnettu huippusuositusta Peppu irti penkistä -opetusmenetelmästään.

TILAA SANATAIKOJA JA LUKULOITSUJA -KIRJA.

Artikkelin avainsanat:

alkuopetus, esiopetus, keskittymiskyky, liikkuminen, oppiminen, peppu irti penkistä, toiminnallinen oppiminen

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.