Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Hyvinvointitaitojen oppiminen lisää kouluviihtyvyyttä ja auttaa oppimaan

Kirjoittanut: Karoliina Ahonen - 24.8.2021

Kukoistava kasvatus on tärkeä käsikirja kouluihin ja kasvatusalalle, sillä sen tavoitteena on auttaa opettajaa tai kasvattajaa vahvistamaan oppilaan hyvinvointitaitoja. Kirjan kirjoittajat Pauliina ja Viivi kertovat: ”Hyvinvointitaidot ovat juuri niitä taitoja, joita tarvitsemme siihen, että pystymme kohtaamaan elämään väistämättömästi kuuluvat karikot ja haasteet. Hyvinvointitaidot ovat ennaltaehkäiseviä mielenterveystaitoja, joiden avulla oppilas selviää elämän kolhuista helpommin ja nopeammin.”

Hyvinvointitaidot ovat muun muassa vahvuustaitoja, tunnetaitoja, läsnäolotaitoja ja vuorovaikutustaitoja. Koulu on yksi niistä paikoissa, joissa näitä taitoja voidaan vahvistaa. Näin rakennamme merkittäviä voimavaroja lapselle koko elämää varten.

Aikuisen suhtautuminen itseensä ja toisiin ymmärryksellä, myötätunnolla ja armollisuudella tarttuu myös oppilaisiin. ”Kun lapset ja nuoret saavat aitoa ja rehellistä esimerkkiä armollisesta ja silti jatkuvasti parhaaseen pyrkivästä kasvun asenteella varustetusta inhimillisyydestä, he oppivat sitä itsekin”, kuvailevat Pauliina ja Viivi.

Kukoistava kasvatus -käsikirjassa hyvinvointitaidot on jaettu positiivisen psykologian tunnetuimman hyvinvointiteorian, PERMA+H-teorian mukaisesti. Näin sinun on helppo valita hyvinvoinnin osa-alueet aina tarpeeseen sopivasti. Käsikirja antaa työsi tueksi tietoa, oivalluksia ja harjoitteita laaja-alaisten hyvinvointitaitojen toteuttamiseen. Syyskuussa ilmestyy myös Kukoistava tehtäväkirja, joka on jatkoa suositellu käsikirjalle.

PAULIINA AVOLA ja VIIVI PENTIKÄINEN ovat kouluttaneet yli 15 vuoden ajan positiivista psykologiaa, ratkaisukeskeistä vuorovaikutusta ja positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen sisältöjä eri alojen ammattilaisille. He ovat kehittäneet Positive Psychology Coach® -koulutusohjelman sekä positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen koulutusohjelman, mikä on yksi maailman laajimmista Positive Education -koulutusohjelmista.
TILAA KUKOISTAVA KASVATUS-KÄSIKIRJA TÄSTÄ.

TILAA KUKOISTAVA TEHTÄVÄKIRJA TÄSTÄ.

Kirjailijoiden kuva: Tanu Perinto

Artikkelin avainsanat:

hyvinvointitaidot, kukoistava kasvatus, vahvuustaidot, tunnetaidot, läsnäolotaidot, vuorovaikutustaidot

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.