Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Opettaja, tartu luonteenvahvuuksien opettamiseen ja oppimiseen tarinoiden avulla

Kirjoittanut: Eeva Bäckström - 11.10.2021

Huomaa Hyvä! Vahvuusvariksen tarinakirja on lapsilähtöinen ja käytännönläheinen tapa aloittaa luonteenvahvuuksiin tutustuminen. Kirjassa esitellään 26 tarinaa, ja jokainen tarina pitää sisällään yhden luonteenvahvuuden. Vaikka tarinat liittyvät toisiinsa, niihin on myös mahdollista tutustua yksittäin. Opettaja, tartu siis tilaisuuteen ja tutustu luonteenvahvuuksiin yhdessä oppilaiden kanssa tarinoiden ja tehtävien avulla.

Tarinat kirjassa ovat mielenkiintoisia ja sen pituisia, että alkuopetusikäiset lapset jaksavat niihin keskittyä. Kuitenkin tarinat tempaavat mukaansa myös muut alakouluikäiset oppilaat, ja tarinoista löytyykin jokaiselle jotakin. Opettajan on mahdollista käsitellä tarina sellaisenaan, mutta luonteenvahvuuksien opettamisen ja oppimisen avuksi tarinan jälkeisellä aukeamalla on monipuolisia tehtäviä, kuten keskustelu- ja tunnetaitotehtäviä luonteenvahvuuksiin liittyen. Tämän lisäksi jokaisesta tarinasta on tarjolla lyhyt versio, johon opettaja voi esimerkiksi tutustua etukäteen ennen oppitunnin alkua.

Vahvuusvariksen tarinakirjan helppous tulee esille siitä, ettei opettajan tarvitse ennen oppituntia erityisesti valmistella mitään. Tehtävät on ryhmitelty luonteenvahvuuden huomaamiseen ja harjoitteluun sekä muihin tehtäviin. Muihin tehtäviin sisältyy esimerkiksi kielellisen kehityksen tehtäviä sekä taito- ja taideaineisiin soveltuvia tehtäviä. Ainoastaan taito- ja taideaineisiin soveltuvissa tehtävissä opettajan kannattaa tutustua tehtäviin etukäteen, mikäli opettaja aikoo oppilaiden kanssa esimerkiksi käsitöissä valmistaa jotain tarinaan liittyvää.

Huomaa hyvä! Vahvuusvariksen tarinakirjan avulla luonteevahvuuksien opettaminen ja oppiminen on helppoa ja käytännönläheistä. Kynnys luonteenvahvuuksien oppimiseen ja opettamiseen ei voisi olla matalampi. Jokaisen luokanopettajan olisi hyvä omistaa tämä kirja, jonka avulla luonteenvahvuudet voi ottaa esille luokassa milloin vain.

TUTUSTU LISÄÄ KIRJAAN.

Arvion kirjoittaja on luokanopettajaopiskelija Eeva Bäckström.

Artikkelin avainsanat:

luonteenvahvuudet, huomaa hyvä, vahvuudet, tunnetaidot, vahvuusvaris

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.