Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Tulevat verkkokoulutukset

 
Näin tunnistat oppilaiden vahvuuksia laaja-alaisesti -koulutus

Tämän verkkokoulutuksen avulla otat haltuun laajan vahvuusnäkemyksen ja voimakehän. Koulutuksen alussa perehdytään voimakehän lähtökohtiin sekä esitellään eri vahvuudenlajien määritelmät ja keskeisimmät teoreettiset näkökulmat. Sen jälkeen pääset kuulemaan voimakehätyöskentelyn peruskäyttötapoja opetuksessa ja ohjauksessa sekä saat harjoitus- ja työskentelyideoita sovellettavaksi omaan työhösi. Lisäksi pääset tutustumaan ajankohtaiseen tutkimukseen ja voimakehävalmennuksen muotoihin. Koulutus soveltuu perusopetuksessa ja toisella asteella opetus- ja ohjaustyötä tekeville ammattilaisille. Kouluttajana toimii Kaikilla vahvuuksilla -kirjan kirjoittaja KT, FM, ammatillinen erityisopettaja ja opettajankouluttaja Sanna Wenström.

Koulutus järjestetään keskiviikkona 16.11.2022 klo 15.30-18.30 Zoom-webinaarina. Early bird -osallistujahinta nyt 64,90 € / henkilö (norm. 79,90 €) voimassa 31.8.2022 asti. Koulutuksesta tulee ilmoittautuneille katsottavaksi tallenne 2 viikon ajaksi. Tallenne ei tule myyntiin erikseen.

Tämän koulutuksen avulla:

 ymmärrät, mitä voimakehätyöskentelyllä, eli laajan vahvuusnäkemyksen hyödyntämisellä tarkoitetaan

 opit tunnistamaan oppilaiden erilaisia vahvuuksia

 saat keinoja innostaa ja motivoida oppilaita omien vahvuuksiensa hyödyntämiseen

  Varaa myös paikkasi syksyn ilmaisiin webinaareihin:


Jäsentemme oma webinaari:

Ryhmä toimivaksi - eväitä ryhmäyttämiseen -jäsenetuwebinaari
Tiistaina 16.8.2022 klo 18-19 Zoomissa


Miten voidaan tukea ryhmän vuorovaikutusta ja luoda pohjaa työrauhalle ja oppimismotivaatiolle?

Ryhmäyttäminen on ohjattua toimintaa, jonka tavoite on vahvistaa ryhmän jäsenten keskinäistä luottamusta ja turvallisuudentunnetta sekä lisätä ryhmän myönteistä ilmapiiriä. Myönteistä vuorovaikutusta vahvistamalla voidaan ennaltaehkäistä monia koulumaailman haasteita, kuten yksinäisyyttä, syrjimistä ja kiusaamista. Kun ryhmä toimii hyvin, ongelmatilanteet saadaan nopeammin ratkaistua ja kouluun on mukava tulla.

Tässä webinaarissa pääset kuulemaan ryhmäilmiöstä ja ryhmän toimintaan vaikuttavista tekijöistä. Saat myös konkreettisia työkaluja ryhmän toimivuuden ja myönteisen ilmapiirin lisäämiseen. Webinaari sopii niin peruskoulussa kuin toisella asteella työskenteleville.

Webinaarin vetää Laura Jääskeläinen, joka on aineenopettaja sekä ryhmä- ja vuorovaikutusvalmentaja. Hän on tehnyt pitkäjänteisesti töitä ryhmäyttämisen edistämiseksi kokeilemalla erilaisia menetelmiä omien yläkoulun opetusryhmiensä kanssa, kouluttamalla opettajia sekä jakamalla tietoa, havaintojaan ja käytännön vinkkejä muun muassa Youtube-kanavansa avulla. Lauralta ilmestyy webinaarin aiheesta kirja Ryhmä toimivaksi - Helppoja harjoituksia ryhmäyttämiseen.

Tähän webinaariin voivat osallistua vain kirjakerhomme jäsenet. Webinaari on jäsenille ilmainen, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Zoomin sivuilla. Mukaan mahtuu 1000 osallistujaa. Webinaarista tulee jäsenille saataville myös tallenne.

JÄSEN: kirjaudu jäsentunnuksillasi sisään verkkopalveluumme ja ilmoittaudu mukaan täällä. Löydät ilmoittautumislinkin myös Oma tili -osion jäseneduistasi.


Kaikille avoin webinaari:

Kukoistava opetus — Resilienssin ja kouluhyvinvoinnin vahvistaminen hyvinvointiopetuksen avulla -ilmaiswebinaari
Torstaina 1.9.2022 klo 18-19.30 Zoomissa


Tervetuloa tutustumaan kukoistavaan opetukseen ja perehtymään kaikkeen siihen tärkeään ja merkitykselliseen, mitä hyvinvointitaitojen opetus tuo mukanaan!

Positiivisen pedagogiikan asiantuntijat Pauliina Avola ja Viivi Pentikäinen kertovat illan aikana hyvinvointiopetuksen sisällöistä ja menetelmistä, joiden avulla voidaan vahvistaa lasten ja nuorten hyvinvointia, kouluviihtyvyyttä sekä kehittää ja kasvattaa resilienssiä. Hyvinvointitaitojen opetuksen hyödyt on tutkimuksissa vahvistettu lisäävän sekä kouluviihtyvyyttä että oppimista ja vahvistavan mielenterveydelle tärkeää psyykkistä joustavuutta, eli resilienssiä.

Webinaarissa pääset kuulemaan tiiviin ja innostavan perehdytyksen tehtäväkirjan kymmenen hyvinvointitaidon opettamiseen ja kokeilemaan useampaa helppoa ja suoraan kouluun vietävää harjoitusta. Viivi ja Pauliina kertovat myös helpoista ja heti käyttöön otettavista harjoituksista, joilla hyvinvointiopetuksen taitoja on mahdollista sisällyttää kaikkeen opetuksen läpi kouluvuoden. Hyvinvointiopetus vahvistaa myös aikuisten jaksamista ja hyvinvointia. Kukoistava opetus ja hyvinvointitaitojen harjoittelu saa koko kouluyhteisön kukoistamaan yhdessä!

Webinaarin vetävät KM Pauliina Avola ja VTM Viivi Pentikäinen, jotka ovat kirjoittaneet yhdessä Kukoistava kasvatus - Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen käsikirjan sekä Kukoistavan tehtäväkirjan, joka on tarkoitettu käytettäväksi lasten, nuorten ja aikuisten hyvinvointitaitojen harjoitteluun. Hyödynnä näiden kirjojen webinaaritarjoukset 8.9. mennessä täällä.

Webinaarista tulee myös tallenne katsottavaksi nettisivuillemme.
Kaikille avoin webinaari:

Näin tuet nepsy-oireista lasta ja nuorta arjessa -ilmaiswebinaari
Keskiviikkona 7.9.2022 klo 18-19.15 Zoomissa


Neuropsykiatriset vaikeudet, kuten ADHD, autismikirjon häiriö ja tic-häiriöt, koskettavat suurta osaa väestöstä. Nepsy-vaikeudet hankaloittavat tunteiden, tarkkaavuuden ja toiminnanohjauksen säätelyä, ja voivat hoitamattomana vaikuttaa lapsen kehitykseen, koulusuoriutumiseen ja mahdollisuuksiin elää täyttä elämää. On tärkeää, että nepsy-oireinen henkilö tunnistaa omat voimavaransa ja vahvuutensa ja löytää keinot sujuvan arjen hallintaan.

Tässä kasvattajille ja ammattilaisille suunnatussa webinaarissa pääset kuulemaan, miten uusi Nepsy-opas auttaa vastaantulevien haastavien tilanteiden selvittämisessä, ja saat myös vinkkejä toimivaan arkeen nepsy-oireisen lapsen ja nuoren kanssa. Lisäksi saat käytännönläheistä tietoa resilienssin aakkosista, eli kyvystä selvitä vastoinkäymisistä. Webinaarin lopuksi käsitellään myös, mitä on aistiesteettömyys ja miksi siihen on tärkeää kiinnittää huomiota. Saat tietoa aistiesteettömyyden kartoittamisesta ja aistiesteettömien tilojen luomisesta.

Webinaarin vetävät FM, erityisopettaja, neuropsykiatrinen valmentaja ja Suomen Tourette- ja OCD-yhdistyksen toiminnanjohtaja Tuula Savikuja, KM, erityisopettaja ja ratkaisukeskeisten neuropsykiatristen valmentajien kouluttaja Piia Virtanen sekä KM, työnohjaaja ja neuropsykiatrinen valmentaja Hanna Hannukainen.

Webinaarin aikataulu:
n. klo 18.00—18.20 Tuula Savikuja: Uusi Nepsy-opas ja vinkit Nepsy-tähden arkeen
n. klo 18.20—18.40 Piia Virtanen: Resilienssin aakkosia
n. klo 18.40—19.00 Hanna Hannukainen: Mitä on aistiesteettömyys ja miksi siihen on tärkeää kiinnittää huomiota?
Webinaarin päätteeksi luennoitsijat vastaavat osallistujien kysymyksiin.

Webinaarin luennoitsijat ovat Nepsy-opas - Tukea neuropsykiatrisiin haasteisiin -kirjan kirjoittajia. Opas tarjoaa tutkittua tietoa neuropsykiatrisista oireyhtymistä ja hyviä käytänteitä arjen eri tilanteisiin. Hyödynnä Nepsy-oppaan webinaaritarjous 15.9. mennessä täällä.

Webinaarista tulee myös tallenne katsottavaksi nettisivuillemme.


Jäsentemme oma webinaari:

Luokanvirittäjä - miten tukea oppilaiden työskentelyä? -jäsenetuwebinaari
Tiistaina 20.9.2022 klo 18-19 Zoomissa


Miten toimit, kun havaitset oppilaalla itsesäätelyn vaikeuksia tai yli- tai alivireystiloja?

Joskus yksi oppilas saattaa olla niin ylivirittynyt, että koko luokan voi olla vaikea rauhoittua. Tällöin koko luokalle teetettävä keskittymisharjoitus voi edistää kaikkien oppilaiden hyvinvointia. Vain muutama harjoitukseen käytetty minuutti koulupäivän tai oppitunnin alussa voi ratkaista sen, miten oppiminen sujuu koko päivänä. Kun opettaja saa heti päivän alussa viritettyä luokan oikealle oppimisen taajuudelle, on opettaminen helpompaa.

Tässä webinaarissa saat tietoa, miten muun muassa ryhmäytymiseen, vireystilan säätelyyn, keskittymiseen ja läsnäolotaitoihin liittyvät harjoitukset auttavat tukemaan koko luokan työskentelyä. Saat myös keinoja tarkastella luokassa esiintyviä oppilaiden vaikeuksia ja tuen tarpeita uudesta näkökulmasta.

Webinaarin vetää Maiju Multanen, joka on steinerkoulun luokanopettaja, erityisopettaja ja äidinkielen aineenopettaja. Lisäksi hän on valmistunut taideterapeutiksi Eino Roiha -instituutista sekä suorittanut lasten tunne- ja tietoisuustaitojen ohjaaja -koulutuksen. Häneltä ilmestyy webinaarin aiheesta kirja Luokanvirittäjä — 150 harjoitusta oppilaiden työskentelyn tukemiseen.

Tähän webinaariin voivat osallistua vain kirjakerhomme jäsenet. Webinaari on jäsenille ilmainen, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Zoomin sivuilla. Mukaan mahtuu 1000 osallistujaa. Webinaarista tulee jäsenille saataville myös tallenne.

JÄSEN: kirjaudu jäsentunnuksillasi sisään verkkopalveluumme ja ilmoittaudu mukaan täällä. Löydät ilmoittautumislinkin myös Oma tili -osion jäseneduistasi.Koulutuksista ja webinaareista saat kätevästi tiedon myös Facebook-sivujemme kautta ja lisäksi voit seurata tapahtumien ennakkotiedottamista. Löydät meidät Facebookista nimellä Opettajan Tietopalvelu.

Kirjakerhon jäsenetu: webinaaritallenteet

Tarjoamme jäsenille katsottavaksi tallenteita webinaareistamme! Jos olet jäsen, pääset katsomaan tallenteet kirjauduttuasi jäsentunnuksillasi sisään verkkopalveluumme. Jos et ole jäsen, liity mukaan täällä, niin pääset katsomaan tallenteet.

Välitämme myös kouluttajia tilauksesta:


Haluatko tilata koulutuksen omalle työyhteisöllesi? Monet tarjoamistamme koulutuksista järjestyvät myös webinaarina, jolloin tarvitset vain jonkin webinaarialustan, kuten Teamsin tai Zoomin.

Maria Matilainen ja Marjukka Puustinen: Miten harjoitella itsesäätelytaitoja koulussa?

KM, kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, erityisopettaja ja psykologian aineenopettaja Maria Matilaisen ja KM, kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti ja erityisluokanopettaja Marjukka Puustisen koulutuksessa tutustutaan itsesäätelytaitoihin ja tarkastellaan tunteita, käyttäytymistä ja ajatuksia sen osa-alueina. Lisäksi koulutuksessa esitellään Maltin ja Sinnin taito-ohjelma, josta saat harjoitteita tunteiden, ajatusten ja käyttäytymisen työstämiseen koulun arjessa. Koulutuksesta saat myös keinoja lasten haastavan käytöksen kanssa työskentelyyn.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.

 Hannu Moilanen: Aivot liikkeelle!

Fysiikan lehtori, FM Hannu Moilanen on kehittänyt toimintatapoja ja ideoita lasten ja nuorten opetuksen liikunnallistamiseksi. Ottakaa koko työporukan voimin käyttöönne innostavia ja motivoivia toimintatapoja opetukseenne!

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 


Kaisa Vuorinen: Huomaa hyvä!

Vahvuusperustaisen opetuksen avulla lapset oppivat näkemään, mikä heissä itsessään on vahvaa ja toimivaa. Samalla he oppivat huomaamaan ympärillään olevan hyvän ja muiden vahvuudet, joka osaltaan vahvistaa ryhmähenkeä ja yhdessä toimimista. KM, erityisopettaja Kaisa Vuorisen koulutuksessa opit tunnistamaan lasten ja nuorten luonteenvahvuuksia ja vahvistamaan niitä.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 
Eliisa Leskisenoja: Positiivisen pedagogiikan työkalupakki

Innostu positiivisesta pedagogiikasta! Kasvatustieteen tohtori ja luokanopettaja Eliisa Leskisenojan kehittämät harjoitukset, luokkarutiinit ja työtavat perustuvat hänen omassa luokassaan toteuttamaan toimintatutkimukseen. Menetelmät ovat helposti toteutettavissa erilaisissa luokkayhteisöissä ja eri-ikäisten lasten kanssa.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 

 


Matti Halmetvaara: Ulos oppimaan! ja Ulkoloikka

Monipuoliset työtavat ja kaikkien aistien hyödyntäminen pääsevät parhaimmin kukoistamaan ulkona. Elämyspedagogiikkaan perehtyneen KM, luokanopettaja Matti Halmetvaaran koulutuksissa pääset itse testaamaan ulko-opetusideoita käytännössä. 

 


Markus Talvio ja Ulla Klemola: Toimiva vuorovaikutus koulussa

FT, luokanopettaja Markus Talvion ja LiT, liikunnanopettaja Ulla Klemolan Toimiva vuorovaikutus koulussa on ihmissuhdetaitojen koulutus koulun ja oppilaitosten henkilöstölle. Tavoitteena on kehittää vuorovaikutusta oppilaiden, kollegojen ja vanhempien välillä. 


Olen apunasi!


Jos kiinnostuit koulutuksistamme ja haluat järjestää koulutuksen työyhteisöllenne, voit ottaa minuun yhteyttä. Tarjouksen kysyminen ei sido mihinkään.

Kerro viestissäsi seuraavat tiedot, jotka toimivat tarjouksen pohjana ja auttavat asian selvittelyssä:
• Koulutuksen toivottu aihe ja kouluttaja
• Arvioitu osallistujamäärä
• Koulutuksen kesto. Tavallisimmat kestot 3 tai 6 h, mutta myös räätälöidyt ajat järjestyvät
• Toivottu ajankohta. Miten pian toivotte koulutuksen järjestyvän? Olisiko se arkena vai lauantaina? Päivällä vai illalla?
• Sijainti. Toteutetaanko koulutus paikan päällä vai webinaarina? Webinaaritoteutusta varten tarvitset jonkin webinaarialustan (Teams, Zoom, tai muu vastaava) koulutuksen toteuttamiseksi. Tilauskoulutuksessa toimitte itse koulutuksen järjestäjänä, ja vastaatte mm. koulutuksen teknisestä toteutuksesta.

Mikäli toivomaasi koulutusaihetta ei löydy listauksestamme, ota yhteyttä ja kerro, millaista koulutusta tarvitsette, niin selvitän, löytyykö meiltä aiheeseen sopiva kouluttaja.

Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
Opettajan Tietopalvelu
mari.puttonen(at)opettajantietopalvelu.fiVaraa paikkasi syksyn koulutukseen:

Näin tunnistat oppilaiden vahvuuksia laaja-alaisesti

Tässä koulutuksessa pääset kuulemaan, mitä tarkoitetaan laajalla vahvuusnäkemyksellä ja voimakehällä. Koulutuksessa esitellään voimakehän lähtökohdat, eri vahvuudenlajien määritelmät sekä kerrotaan voimakehätyöskentelyn peruskäyttötavoista opetuksessa ja ohjauksessa. Saat myös harjoitusideoita sovellettavaksi omaan työhösi.

Keskiviikko 16.11.2022, Zoom-webinaari

Osoite: Verkkokoulutus
Aika: kello 15.30–18.30
Kouluttaja: Sanna Wenström
Koulutuksen hinta 64,90 € / osallistuja (sis. alv)
Osallistumiseen sisältyy tallenne, joka on katsottavissa 2 viikon ajan koulutuksesta.
Koulutuksen early bird -tarjoushinta 64,90 € (norm. 79,90 €) on voimassa 31.8.2022 asti.

Ilmoittaudu viimeistään 15.11.2022.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.