Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Tulevat verkkokoulutukset:

ILMAISWEBINAARI: Kohti uuden lukuvuoden suunnittelua — esittelyssä Idis-työkirjat!


Tule kuulemaan, miten saat selkeytettyä uuden lukuvuoden suunnittelua!

Idis 0-2, Idis 3-4 ja Idis 5-6 ovat konkreettiset työkirjat opetuksen suunnitteluun esiopetuksessa ja alakoulussa. Kirjojen tavoitteena on selkeyttää opetussuunnitelman sisältöä, tehdä näkyväksi oppiaineiden välisiä yhteyksiä sekä yhdistää laaja-alaisen osaamisen tavoitteet sekä oppiaineet kokonaisuudeksi. Idikset tuovat opetussuunnitelman lähemmäksi käytännön opetusarkea ja auttavat sinua tulevan lukuvuoden opetuksen suunnittelussa.

Tässä webinaarissa pääset tutustumaan Idiksiin ja saat käytännön esimerkkejä niiden käytöstä ja hyödyistä tulevan lukuvuoden opetuksen suunnittelussa.

Webinaarin vetävät Idis-kirjojen tekijät, KM, erityisluokanopettaja, ratkaisukeskeinen valmentaja ja työnohjaaja Tiia-Pauliina Ahokangas ja KM, luokanopettaja Johanna Kanto.

Webinaari järjestetään tiistaina 21.3. klo 18-19 Zoomissa. Webinaari on ilmainen, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Zoomin sivulla. Paikkoja on rajoitetusti. Webinaarista tulee myös sivuillemme katsottavaksi tallenne.







Uutuuskoulutus: Ryhmäyttäminen - vinkkejä ja ideoita haastaviin tilanteisiin


Tervetuloa koulutukseen, joka järjestetään Zoomissa torstaina 20.4.2023 klo 15:30—17:00! Osallistujahinta 39,90 € / hlö + tallenne 2 viikon ajaksi.

Ryhmäyttäminen on ohjattua toimintaa, jonka tavoite on vahvistaa ryhmän jäsenten keskinäistä luottamusta ja turvallisuudentunnetta sekä lisätä ryhmän myönteistä ilmapiiriä. Kun ryhmä toimii hyvin, ongelmatilanteet saadaan nopeammin ratkaistua ja kouluun on mukava tulla. Mutta mitä tehdä, jos ryhmäyttäminen ei suju suunnitelmien mukaisesti?

Aineenopettaja sekä ryhmä- ja vuorovaikutusvalmentaja ja Ryhmä toimivaksi -kirjan tekijä Laura Jääskeläisen vetämässä koulutuksessa pureudutaan ryhmäyttämisen haasteisiin. Alkuun käsitellään haastavien ryhmien erityispiirteitä, jonka jälkeen paneudutaan ryhmän ohjaamisessa esiintyviin haastaviin tilanteisiin. Saat konkreettisia tapausesimerkkejä ja vinkkejä, miten selvitä haastavista tilanteista, esimerkiksi kun joku kieltäytyy osallistumasta, kyseenalaistaa toimintaa tai kommentoi toisia negatiivisesti. Saat myös ymmärrystä, miten huomioida erilaiset osallistujat. Lopuksi käydään läpi erilaisia menetelmiä haastavien ryhmien toiminnan parantamiseksi. Koulutus sopii perusopetuksen ja toisen asteen parissa työskenteleville.

Tästä koulutuksesta saat:

 ymmärrystä, millaisia haasteita ryhmäytymisessä voi olla

 keinoja haastavista tilanteista selviytymiseen

 konkreettisia tapausesimerkkejä

 vinkkejä ryhmän toiminnan parantamiseksi






KIRJAKERHON JÄSENETU: WEBINAARITALLENTEET

Tarjoamme jäsenille katsottavaksi tallenteita webinaareistamme! Jos olet jäsen, pääset katsomaan tallenteet kirjauduttuasi jäsentunnuksillasi sisään verkkopalveluumme. Jos et ole jäsen, liity mukaan täällä, niin pääset katsomaan tallenteet.





Välitämme myös kouluttajia tilauksesta!


Haluatko tilata koulutuksen omalle työyhteisöllesi? Monet tarjoamistamme koulutuksista järjestyvät myös webinaarina, jolloin tarvitset vain jonkin webinaarialustan, kuten Teamsin tai Zoomin. Katso sivun lopusta tarkemmat ohjeet tarjouspyynnön kysymiseen.


Maria Matilainen ja Marjukka Puustinen: Miten harjoitella itsesäätelytaitoja koulussa?

KM, kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, erityisopettaja ja psykologian aineenopettaja Maria Matilaisen ja KM, kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti ja erityisluokanopettaja Marjukka Puustisen koulutuksessa tutustutaan itsesäätelytaitoihin ja tarkastellaan tunteita, käyttäytymistä ja ajatuksia sen osa-alueina. Lisäksi koulutuksessa esitellään Maltin ja Sinnin taito-ohjelma, josta saat harjoitteita tunteiden, ajatusten ja käyttäytymisen työstämiseen koulun arjessa. Koulutuksesta saat myös keinoja lasten haastavan käytöksen kanssa työskentelyyn.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.

 



Hannu Moilanen: Aivot liikkeelle!

Fysiikan lehtori, FM Hannu Moilanen on kehittänyt toimintatapoja ja ideoita lasten ja nuorten opetuksen liikunnallistamiseksi. Ottakaa koko työporukan voimin käyttöönne innostavia ja motivoivia toimintatapoja opetukseenne!

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 


Kaisa Vuorinen: Huomaa hyvä!

Vahvuusperustaisen opetuksen avulla lapset oppivat näkemään, mikä heissä itsessään on vahvaa ja toimivaa. Samalla he oppivat huomaamaan ympärillään olevan hyvän ja muiden vahvuudet, joka osaltaan vahvistaa ryhmähenkeä ja yhdessä toimimista. KM, erityisopettaja Kaisa Vuorisen koulutuksessa opit tunnistamaan lasten ja nuorten luonteenvahvuuksia ja vahvistamaan niitä.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 




Eliisa Leskisenoja: Positiivisen pedagogiikan työkalupakki

Innostu positiivisesta pedagogiikasta! Kasvatustieteen tohtori ja luokanopettaja Eliisa Leskisenojan kehittämät harjoitukset, luokkarutiinit ja työtavat perustuvat hänen omassa luokassaan toteuttamaan toimintatutkimukseen. Menetelmät ovat helposti toteutettavissa erilaisissa luokkayhteisöissä ja eri-ikäisten lasten kanssa.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 

 


Matti Halmetvaara: Ulos oppimaan! ja Ulkoloikka

Monipuoliset työtavat ja kaikkien aistien hyödyntäminen pääsevät parhaimmin kukoistamaan ulkona. Elämyspedagogiikkaan perehtyneen KM, luokanopettaja Matti Halmetvaaran koulutuksissa pääset itse testaamaan ulko-opetusideoita käytännössä.



 

 


Markus Talvio ja Ulla Klemola: Toimiva vuorovaikutus koulussa

FT, luokanopettaja Markus Talvion ja LiT, liikunnanopettaja Ulla Klemolan Toimiva vuorovaikutus koulussa on ihmissuhdetaitojen koulutus koulun ja oppilaitosten henkilöstölle. Tavoitteena on kehittää vuorovaikutusta oppilaiden, kollegojen ja vanhempien välillä.



 







Olen apunasi!


Jos kiinnostuit koulutuksistamme ja haluat järjestää koulutuksen työyhteisöllenne, voit ottaa minuun yhteyttä. Tarjouksen kysyminen ei sido mihinkään.

Kerro viestissäsi seuraavat tiedot, jotka toimivat tarjouksen pohjana ja auttavat asian selvittelyssä:
• Koulutuksen toivottu aihe ja kouluttaja
• Arvioitu osallistujamäärä
• Koulutuksen kesto. Tavallisimmat kestot 3 tai 6 h, mutta myös räätälöidyt ajat järjestyvät
• Toivottu ajankohta. Miten pian toivotte koulutuksen järjestyvän? Olisiko se arkena vai lauantaina? Päivällä vai illalla?
• Sijainti. Toteutetaanko koulutus paikan päällä vai webinaarina? Webinaaritoteutusta varten tarvitset jonkin webinaarialustan (Teams, Zoom, tai muu vastaava) koulutuksen toteuttamiseksi. Tilauskoulutuksessa toimitte itse koulutuksen järjestäjänä, ja vastaatte mm. koulutuksen teknisestä toteutuksesta.

Mikäli toivomaasi koulutusaihetta ei löydy listauksestamme, ota yhteyttä ja kerro, millaista koulutusta tarvitsette, niin selvitän, löytyykö meiltä aiheeseen sopiva kouluttaja.

Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
Opettajan Tietopalvelu
mari.puttonen(at)opettajantietopalvelu.fi


Koulutuksista ja webinaareista saat kätevästi tiedon myös Facebook-sivujemme kautta ja lisäksi voit seurata tapahtumien ennakkotiedottamista. Löydät meidät Facebookista nimellä Opettajan Tietopalvelu.


Varaa paikkasi kevään koulutukseen:

Ryhmäyttäminen - Vinkkejä ja ideoita haastaviin tilanteisiin

Ryhmäyttämisen haasteisiin pureutuvassa koulutuksessa saat mm. vinkkejä haastavista tilanteista selviämiseen sekä menetelmiä ryhmän toiminnan parantamiseksi.

Torstai 20.4.2023, Zoom-webinaari

Osoite: Verkkokoulutus
Aika: kello 15.30–17.00
Kouluttaja: Laura Jääskeläinen
Koulutuksen hinta 39,90 € / osallistuja (sis. alv)
Osallistujahinta koskee yhden henkilön osallistumista. Osallistumiseen sisältyy tallenne, joka on katsottavissa 2 viikon ajan koulutuksesta. Tallenne on vain osallistujan omaan käyttöön, eikä sitä saa jakaa eteenpäin.

Ilmoittaudu viimeistään 19.4.2023.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.