Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.


Aivot liikkeelle! Miten liikunnallistaa opetusta?Kaikki mikä edistää kehon terveyttä, edistää myös aivojen hyvinvointia ja oppimiskykyä. Tutkija-opettaja, Aivot liikkeelle! -tietokirjailija FT Hannu Moilanen Jyväskylän yliopiston normaalikoululta esittelee vinkkejä, joilla voidaan edistää oppilaan keskittymistä, oppimista hyvinvointia sekä vaikuttaa tutkitusti positiivisesti oppimiskokemukseen.

Aivot liikkeelle! -koulutuksen aikana saatte ideoita, miksi opetusta kannattaa liikunnallistaa, miten sen voi tehdä matalalla kynnyksellä, eri aineiden oppitunneilla, mobiililaitteiden avulla, yhteisinä oppimiskokonaisuuksina ja koko koulun yhteisenä asiana. Lisäksi kuulette uusimpia tutkimustuloksia, jotka motivoivat opetuksen liikunnallistamiseen. Teoriaa ja sovellusideoita käydään toiminnan lomassa yhdessä keskustellen. Käytännön osiossa harjoitellaan esimerkiksi mobiililaitteiden ja sovellusten käyttöä apuna opetuksessa.

Hannun koulutuksessa yhdistyvät teoria ja käytäntö mielenkiintoisella tavalla. Tämä on tehnyt hänestä suositun luennnoitsijan muun muassa eri oppilaitoksissa Suomessa. Hannu on kehittänyt toimintatapoja lasten ja nuorten opetuksen liikunnallistamiseksi ja kouluttanut opettajia alakoulusta aina toiselle asteelle asti. Hannu voi luennoida myös oppilaille tai opiskelijoille ja hänet voi tilata puhumaan esimerkiksi vanhempainiltaan. Koulutus voidaan räätälöidä tarpeenne mukaan lyhyestä luennosta koko päivän kestoiseen koulutukseen.

Hauskoja ja monipuolisia ideoita löydät Aivot liikkeelle! - Tehosta oppimista yläkoulussa ja lukiossa -kirjasta, jonka Hannu on kirjoittanut yhdessä Helena Salakan kanssa. Kirjassa esitellään runsaasti työtapoja, joissa liikkuminen yhdistyy luonnolliseksi osaksi oppituntia — ihan tavallisessa luokassa ja ilman erityisiä välineitä.


Lue Hannu Moilasen haastattelu Yle Oppimisen sivuilta:
Opi liikkeessä - mielikuvitus ja sovellukset potkivat ylös pulpeteista (14.11.2016 Sari Veikkolainen)

Kuuntele myös Hannun vierailu Yle Puheen Päivässä:
”Liikunta virittää aivot rakenteeltaan sellaiseksi, että on helpompi oppia” (19.10.2016)Haluatko tilata Hannun kouluttamaan työyhteisöänne, oppilaita tai opiskelijoita?


Kerro minulle arvioitu osallistujamäärä, toivottu ajankohta, kesto ja paikkakunta, jolle suunnittelet koulutusta — teen sinulle tarjouksen. Kerrothan myös, millainen kohderyhmä koulutuksella olisi. Koulutus on saatavilla myös webinaarina, jos käytössänne on jokin webinaarialusta.

Ota yhteyttä:
Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
mari.puttonen(at)opettajantietopalvelu.fi
Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.