Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Huomaa hyvä! -toimintakorttien avulla vahvuusopetukseen tutustuminen käy helposti ja luontevasti

Kirjoittanut: Eeva Bäckström - 11.10.2021

Luonteenvahvuuksiin keskittyvät Huomaa hyvä! -toimintakortit auttavat niin oppilaita kuin opettajaa tarttumaan vahvuuspedagogiikkaan sekä huomaamaan hyvää. Nämä toimintakortit pitävät sisällään 26 luonteenvahvuuskorttia, joiden avulla jokainen pääsee tutustumaan erilaisiin luonteenvahvuuksiin käytännönläheisesti. Korttien avulla niin oppilaat kuin opettaja voivat harjoitella huomaamaan hyvää sekä nimeämään erilaisia luonteenvahvuuksia.

Toimintakortit ovat kaksipuolisia ja kortin toisella puolen on vahvuuden nimi ja kuva vahvuusvariksesta, joka havainnollistaa vahvuutta käytännössä. Kortin toisella puolen sen sijaan on kuvaus siitä, mitä kyseinen vahvuus pitää sisällään sekä vinkkejä vahvuuden toteuttamiseen käytännössä. Vinkit ovat selkeitä, ytimekkäitä ja konkreettisia, joten myös oppilaan on niitä helppo arjessaan toteuttaa.

Toimintakortit mahdollistavat monipuolisen tutustumisen luonteenvahvuuksiin. Opettaja voi käydä oppilaiden kanssa läpi yhden vahvuuden kerrallaan, ja näin ollen hiljalleen tutustua erilaisiin vahvuuksiin. Luokka voi valita kouluviikon ajaksi yhden vahvuuden,johon kaikkikeskittyvät. Toimintakortteja voi hyödyntää myös siten, että luonteenvahvuuskortit jakaa luokan lattialle, ja jokainen oppilas käy valitsemassa itselleen yhden kortin. Näin oppilaat voivat esimerkiksi yhden koulupäivän aikana kokeilla kyseisen vahvuuden hyödyntämistä.

Kokonaisuudessaan Huomaa hyvä! -toimintakortit mahdollistavat luonteenvahvuuksiin ja vahvuuspedagogiikkaan tutustumisen konkreettisesti ja monipuolisesti. Toimintakorttien avulla luonteenvahvuudet tulevat tutuiksi niin opettajalle kuin oppilaillekin, ja jokainen pääsee löytämään omat vahvuutensa.

TUTUSTU LISÄÄ KORTTEIHIN.

Arvion kirjoittaja on luokanopettajaopiskelija Eeva Bäckström.

Artikkelin avainsanat:

luonteenvahvuudet, huomaa hyvä, vahvuusopetus

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.