Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Katso webinaaritallenteita



KIRJAKERHON JÄSENETU: WEBINAARITALLENTEET

Tarjoamme jäsenille katsottavaksi tallenteita webinaareistamme! Jos olet jäsen, pääset katsomaan tallenteet kirjauduttuasi jäsentunnuksillasi sisään verkkopalveluumme. Jos et ole jäsen, liity mukaan täällä, niin pääset katsomaan tallenteet.




Sivuiltamme löydät myös runsaasti kaikille katsottavissa olevia webinaaritallenteita!





Välitämme kouluttajia tilauksesta - tilaa meiltä oma koulutus!


Haluatko tilata koulutuksen omalle työyhteisöllesi? Etsitkö kouluttajaa veso-päivää varten? Meiltä löytyy kouluttajia monista eri aihealueista! Tutustu alla kouluttajatarjontaamme.

Monet tarjoamistamme koulutuksista järjestyvät myös webinaarina, jolloin tarvitset vain jonkin webinaarialustan, kuten Teamsin tai Zoomin. Katso sivun lopusta tarkemmat ohjeet tarjouspyynnön kysymiseen.



Anssi Roiha ja Jerker Polso: Onnistu eriyttämisessä

FT, KM Anssi Roihan ja KM, MBA Jerker Polson Onnistu eriyttämisessä -koulutuksessa avataan eriyttämistä koulun yhteisenä, kaikkia oppilaita koskevana kokonaisvaltaisena lähestymistapana opetukseen. Koulutuksessa käydään läpi eriyttämisen eri osa-alueita konkreettisen Viiden O:n mallin mukaisesti ja annetaan eriyttämiseen uusia näkökulmia sekä monipuolisia, tutkimusperustaisia käytännön ratkaisuja, joilla oppilaiden moninaisuutta voidaan ottaa paremmin huomioon.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 



Maria Matilainen ja Marjukka Puustinen: Miten harjoitella itsesäätelytaitoja koulussa?

KM, kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, erityisopettaja ja psykologian aineenopettaja Maria Matilaisen ja KM, kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti ja erityisluokanopettaja Marjukka Puustisen koulutuksessa tutustutaan itsesäätelytaitoihin ja tarkastellaan tunteita, käyttäytymistä ja ajatuksia sen osa-alueina. Lisäksi koulutuksessa esitellään Maltin ja Sinnin taito-ohjelma, josta saat harjoitteita tunteiden, ajatusten ja käyttäytymisen työstämiseen koulun arjessa. Koulutuksesta saat myös keinoja lasten haastavan käytöksen kanssa työskentelyyn.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 



Maria Matilainen: Työkalupakki neurokirjon oppilaan tukemiseen & Haastavasti käyttäytyvän oppilaan kohtaaminen

KM, kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, erityisopettaja ja psykologian aineenopettaja Maria Matilaisen käytännönläheisessä Työkalupakki neurokirjon oppilaan tukemiseen -koulutuksessa kuulette, millaisia haasteita neurokirjon oppilaalla voi koulun arjessa olla. Saatte ymmärrystä oppilaan arkea sujuvoittavista keinoista ja käyttöösi konkreettisia pedagogisia työkaluja, joiden avulla voitte tehdä arjesta oppimisen iloa kannattelevaa. Työkaluista muodostuva työkalupakki on kuin ideoiden laatikko, josta voitte ammentaa työhön uusia ja toimivia keinoja.

Haastavasti käyttäytyvän oppilaan kohtaaminen -koulutuksessa taas opitte ymmärtämään, mitä lapsessa tapahtuu haastavissa tilanteissa ja saatte työkaluja toimia itse rakentavasti. Koulutuksessa etsitään yhdessä työkaluja ja pohditaan taitojen vahvistamisen näkökulmasta keinoja, joilla voidaan vastata lapsen käyttäytymisen tuen tarpeeseen koulussa.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 




Hannu Moilanen: Tekoäly oppimisen ja hyvinvoinnin edistäjänä koulussa & Aivot liikkeelle!

Kouluttaja, tutkija-opettaja, FM Hannu Moilanen kouluttaa tekoälystä sekä opetuksen liikunnallistamisesta.

Tekoäly oppimisen ja hyvinvoinnin edistäjänä koulussa -koulutuksessa käydään läpi perusteet tekoälystä, sen sovelluksista opetuksessa sekä miten tekoälyä voidaan käyttää opettajan työn tukena helpottamaan muun muassa arviointia, tuntien suunnittelua ja raportointia.

Aivot liikkeelle! -koulutuksessa tarjotaan vinkkejä, joilla voidaan edistää oppilaan keskittymistä, oppimista hyvinvointia sekä vaikuttaa tutkitusti positiivisesti oppimiskokemukseen.

Koulutukset ovat saatavilla myös webinaarina.


 



Kaisa Vuorinen: Huomaa hyvä!

Vahvuusperustaisen opetuksen avulla lapset oppivat näkemään, mikä heissä itsessään on vahvaa ja toimivaa. Samalla he oppivat huomaamaan ympärillään olevan hyvän ja muiden vahvuudet, joka osaltaan vahvistaa ryhmähenkeä ja yhdessä toimimista. FT, erityisopettaja Kaisa Vuorisen koulutuksessa opit tunnistamaan lasten ja nuorten luonteenvahvuuksia ja vahvistamaan niitä.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 




Eliisa Leskisenoja: Positiivisen pedagogiikan työkalupakki & Kuinka onnistua positiivisessa pedagogiikassa

Innostu positiivisesta pedagogiikasta! Positiivinen pedagogiikka tuo kouluihin myönteisen ja voimavaraperustaisen toimintakulttuurin. Hyvinvoivat oppilaat sitoutuvat koulutyöhön, saavat hyviä arvosanoja ja ovat muita vähemmän poissa koulusta. Kasvatustieteen tohtori ja rehtori Eliisa Leskisenojan koulutuksissa saatte työkaluja ja keinoja positiivisen pedagogiikan suunnitelmalliseen toteuttamiseen.

Koulutukset ovat saatavilla myös webinaarina.


 



Tunnetaidot opetustyössä

Miten toimitaan, kun oma riittämättömyys tai turhautuneisuus valtaavat mielen? Miten herätellään uteliaisuutta ja innostusta oppimiseen? KM Anuliisa Lahtisen Tunnetaidot opetustyössä -koulutuksessa keskiössä ovat tunnetaidot omassa toiminnassa sekä erilaisissa kohtaamisissa, unohtamatta tunteiden valtavaa merkitystä oppimisen syventäjänä.

Koulutus on saatavilla myös webinaarina.


 



Matti Halmetvaara: Ulos oppimaan! ja Ulkoloikka

Monipuoliset työtavat ja kaikkien aistien hyödyntäminen pääsevät parhaimmin kukoistamaan ulkona. Elämyspedagogiikkaan perehtyneen KM, luokanopettaja Matti Halmetvaaran koulutuksissa pääset itse testaamaan ulko-opetusideoita käytännössä.


 

 



Markus Talvio ja Ulla Klemola: Toimiva vuorovaikutus koulussa

FT, luokanopettaja Markus Talvion ja LiT, liikunnanopettaja Ulla Klemolan Toimiva vuorovaikutus koulussa on ihmissuhdetaitojen koulutus koulun ja oppilaitosten henkilöstölle. Tavoitteena on kehittää vuorovaikutusta oppilaiden, kollegojen ja vanhempien välillä.


 




Olen apunasi!


Jos kiinnostuit koulutuksistamme ja haluat järjestää koulutuksen työyhteisöllenne, voit ottaa minuun yhteyttä. Tarjouksen kysyminen ei sido mihinkään.

Kerro viestissäsi seuraavat tiedot, jotka toimivat tarjouksen pohjana ja auttavat asian selvittelyssä:
• Koulutuksen toivottu aihe ja kouluttaja
• Arvioitu osallistujamäärä
• Koulutuksen kesto. Tavallisimmat kestot 3 tai 6 h, mutta myös räätälöidyt ajat järjestyvät
• Toivottu ajankohta. Miten pian toivotte koulutuksen järjestyvän? Olisiko se arkena vai lauantaina? Päivällä vai illalla?
• Sijainti. Toteutetaanko koulutus paikan päällä vai webinaarina? Webinaaritoteutusta varten tarvitset jonkin webinaarialustan (Teams, Zoom, tai muu vastaava) koulutuksen toteuttamiseksi. Tilauskoulutuksessa toimitte itse koulutuksen järjestäjänä, ja vastaatte mm. koulutuksen teknisestä toteutuksesta.

Mikäli toivomaasi koulutusaihetta ei löydy listauksestamme, ota yhteyttä ja kerro, millaista koulutusta tarvitsette, niin selvitän, löytyykö meiltä aiheeseen sopiva kouluttaja.

Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
Opettajan Tietopalvelu
mari.puttonen(at)opettajantietopalvelu.fi


Koulutuksista ja webinaareista saat kätevästi tiedon myös Facebook-sivujemme kautta ja lisäksi voit seurata tapahtumien ennakkotiedottamista. Löydät meidät Facebookista nimellä Opettajan Tietopalvelu.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.