Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.



Kiukkuleijonasta loistavia keinoja arjen kiukkujen kesyttämiseen


Laadukkaat tunnesatukirjat ovat erinomaisia työkaluja pienten lasten ja alaluokkien opetukseen. Aada ja kiukkuleijona -kirjasta kuullessani innostuin, sillä se keskittyy vihanhallintaan ja on täsmäisku aggressiivisesti käyttäytyvien lasten tueksi. Kirja osoittautuikin ehkä parhaaksi minun tähän mennessä lukemaksi tunnesatukirjaksi.

Hienosti kuvitetussa tarinassa käydään läpi 7-vuotiaan Aadan kiukkua. Äiti opettaa Aadalle kiukkuleijonasta, joka asuu taskussa, ja tulee sieltä välillä esiin. Samalla äiti opettaa Aadalle taitoja, joilla kiukkuleijonaa voi hallita. Sadun jälkeen aikuisille on tietopaketti eri asteisten kiukkujen kesyttämisestä. Kirjassa on useita käytännön työkaluja lapsen tukemiseksi.

Kirja on loistava, sillä tarina sopii erinomaisesti jokaisen lapsen arkeen. Tarinan päähenkilö on tavallinen lapsi ja kiukkuleijona on abstraktista konkreettiseksi muutettu kiukku. Kiukkuleijona konkretisoi lapselle sitä, mitä kiukku merkitsee ja tarkoittaa. Tarinan edetessä on siihen liittyviä tehtäviä. Tehtävissä pysähdytään miettimään lapsen omaa kiukkuleijonaa, eli ankkuroimaan satu omaan arkeen ja elämään. Tämä tapahtuu vaivattomasti.

Kirjaa lukiessa oppiminen tapahtuu huomaamatta ja teos muodostaa valmiin oppituokion, jonka voi ottaa heti käyttöön. Luin kirjaa alkuopetuksen pienryhmässä ja teimme siihen liittyvät tehtävät. Tehtävissä on oman pohdinnan lisäksi käytännön työkaluja lapselle kiukun hallintaan. Tarinan, ajatukset ja tehtävien tuotokset voi ottaa osaksi jokapäiväistä koulu- ja kotiarkea.

Aada ja kiukkuleijona on tärkeä työkalu jokaiselle opettajalle, kasvattajalle ja vanhemmalle, joka toimii helposti kiukustuvien lasten kanssa ja haluaa tukea heitä itsesäätelytaitojen kehittämisessä. Jos tämän kirjan rinnalle hankkii vielä osittain samoilta tekijöiltä olevan Kuinka kiukku kesytetään? -teoksen, on käsissä erinomainen ja kattava tukipaketti lasten aggressiokasvatukseen. Suosittelen!


Kirjoittaja:
Vilma-Riikka Tiittanen
erityisluokanopettaja

TUTUSTU LISÄÄ.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.