Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.


Katso ilmaiswebinaarien tallenteet!Näin tuet nepsy-oireista lasta ja nuorta arjessa -webinaari - KATSOTTAVISSA 15.12.2022 ASTI

Neuropsykiatriset vaikeudet, kuten ADHD, autismikirjon häiriö ja tic-häiriöt, koskettavat suurta osaa väestöstä. Nepsy-vaikeudet hankaloittavat tunteiden, tarkkaavuuden ja toiminnanohjauksen säätelyä, ja voivat hoitamattomana vaikuttaa lapsen kehitykseen, koulusuoriutumiseen ja mahdollisuuksiin elää täyttä elämää. On tärkeää, että nepsy-oireinen henkilö tunnistaa omat voimavaransa ja vahvuutensa ja löytää keinot sujuvan arjen hallintaan.

Kasvattajille ja ammattilaisille suunnatulla webinaaritallenteella pääset kuulemaan, miten uusi Nepsy-opas auttaa vastaantulevien haastavien tilanteiden selvittämisessä, ja saat myös vinkkejä toimivaan arkeen nepsy-oireisen lapsen ja nuoren kanssa. Lisäksi saat käytännönläheistä tietoa resilienssin aakkosista, eli kyvystä selvitä vastoinkäymisistä. Webinaarin lopuksi käsitellään myös, mitä on aistiesteettömyys ja miksi siihen on tärkeää kiinnittää huomiota. Saat tietoa aistiesteettömyyden kartoittamisesta ja aistiesteettömien tilojen luomisesta.

Webinaarin vetävät FM, erityisopettaja, neuropsykiatrinen valmentaja ja Suomen Tourette- ja OCD-yhdistyksen toiminnanjohtaja Tuula Savikuja, KM, erityisopettaja ja ratkaisukeskeisten neuropsykiatristen valmentajien kouluttaja Piia Virtanen sekä KM, työnohjaaja ja neuropsykiatrinen valmentaja Hanna Hannukainen. Tuula, Piia ja Hanna ovat uuden Nepsy-oppaan tekijöitä.


Kukoistava opetus — Resilienssin ja kouluhyvinvoinnin vahvistaminen hyvinvointiopetuksen avulla -webinaari

Tällä webinaaritallenteella positiivisen pedagogiikan asiantuntija Viivi Pentikäinen kertooo hyvinvointiopetuksen sisällöistä ja menetelmistä, joiden avulla voidaan vahvistaa lasten ja nuorten hyvinvointia, kouluviihtyvyyttä sekä kehittää ja kasvattaa resilienssiä. Hyvinvointitaitojen opetuksen hyödyt on tutkimuksissa vahvistettu lisäävän sekä kouluviihtyvyyttä että oppimista ja vahvistavan mielenterveydelle tärkeää psyykkistä joustavuutta, eli resilienssiä.

Tallenteella pääset kuulemaan tiiviin ja innostavan perehdytyksen tehtäväkirjan kymmenen hyvinvointitaidon opettamiseen ja kokeilemaan useampaa helppoa ja suoraan kouluun vietävää harjoitusta. Viivi kertoo myös helpoista ja heti käyttöön otettavista harjoituksista, joilla hyvinvointiopetuksen taitoja on mahdollista sisällyttää kaikkeen opetuksen läpi kouluvuoden. Hyvinvointiopetus vahvistaa myös aikuisten jaksamista ja hyvinvointia. Kukoistava opetus ja hyvinvointitaitojen harjoittelu saa koko kouluyhteisön kukoistamaan yhdessä!

Webinaarin vetää VTM Viivi Pentikäinen, joka on yksi Kukoistava kasvatus - Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen käsikirjan sekä Kukoistavan tehtäväkirjan tekijöistä.


Laaja-alainen erityisopetus — miten siitä hyötyy koko koulu? -webinaaritallenne

Tällä webinaaritallenteella kerrotaan koulun toimintakulttuurin ja yleisen tuen kehittämisestä ja siihen liittyvistä osa-alueista, jotka linkittyvät vahvasti laaja-alaisen erityisopettajan työhön ja osaamiseen.

Webinaarin vetää KM Tiina Vitka, joka on tehnyt yli 20-vuotisen uran laaja-alaisena erityisopettajana ja oppimisen tukijana. Hän on toiminut erityisopettajana alakoulussa, yläkoulussa, lukiossa ja ammatillisessa koulutuksessa sekä kouluttanut opettajia ympäri Suomea.

Voimavaroja positiivisesta psykologiasta opettajille -webinaaritallenne

Tässä webinaarissa pääset kuulemaan, mitkä tekijät vaikuttavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi, sekä millaisia konkreettisia työkaluja voit hyödyntää omien voimavarojesi kasvattamiseksi.

Webinaarin vetävät kasvatustieteen maisterit ja luokanopettajat Susanna Posio ja Reetta Yrttiaho, jotka ovat positiivisen psykologian ja työhyvinvoinnin asiantuntijoita. Heillä molemmilla on yli kymmenen vuoden opettajan ura takana ja he tuntevat koulumaailman haasteet sekä mahdollisuudet. He tietävät myös oman kokemuksen kautta, kuinka työ voi viedä voimat.Oppimiskoodi - kuinka oppiminen onnistuu -webinaaritallenne

Psykologi ja opettaja Tiina-Maria Päivänsalon webinaaritallenteella paneudutaan taitavan oppimisen mahdollisuuksiin psykologisen tiedon pohjalta elävästi ja käytännönläheisesti. Oppimiskoodi-webinaari kutsuu opettajaa hyppäämään oppijan saappaisiin. Mitä kaikkea tavoitteellinen oppiminen oppijalta vaatii? Mistä oppimisen hankaluudet voivat johtua? Millaisia onnistumiseen taitoja tarvitaan? Kuinka niitä voi kehittää? Miten opetan oppimaan? Olisiko taidoista opettajalle itselleen hyötyä?

Oppimiskoodi on sarja taitoja, joita kehittämällä oppiminen onnistuu. Oppimiseen vaikuttavat opiskelutekniikan lisäksi monet motivaatioon, tunteisiin, ajankäyttöön ja tottumuksiin liittyvät tekijät. Oppimiskoodi purkaa tavoitteellisen oppimisen konkreettisiksi kehitettävissä oleviksi taidoiksi. Niiden avulla opettaja voi auttaa oppijaa löytämään hänelle sopivan reitin parempaan oppimiseen.Ideoita arviointityön toteuttamiseen -webinaaritallenne


Miten voit selkeyttää, kehittää ja monipuolistaa omaa arviointityötäsi?

Arvioinnin työvälineen ja Arvioinnin suunnittelu- ja muistikirjan tekijät, kasvatustieteen dosentti (oppimisen ja osaamisen arviointi) Najat Ouakrim-Soivio ja kasvatustieteen kandidaatti Anne Rongas kertovat tallenteella, miten voit helpottaa arviointiurakkaa ja saada uusia ideoita arvioinnin toteuttamiseen.

Webinaari on suunnattu peruskoulun ja lukion opettajille ja rehtoreille.


Positiivinen kasvatus -kirjan somejulkkareiden tallenne

TM, kouluttaja Tiia Trogenin käytännönläheinen Positiivinen kasvatus -uutuuskirja opastaa kasvattajia ja vanhempia toteuttamaan positiivista kasvatusta arjessa. Kirjasta saa helposti toteutettavia työkaluja, joiden avulla voi lisätä lapsen ja aikuisen yhteyttä, opettaa hyvinvointi- ja tunnetaitoja sekä puuttua rakentavasti ei-toivottuun käyttäytymiseen. 18.8. järjestetyissä somejulkkareissa Tiia kertoi, miten positiivista kasvatusta voi toteuttaa arjessa.


Innostu ja onnistu Idiksillä! -webinaaritallenne

Varhaiskasvatuksessa ja alakoulussa työskenteleville henkilöille suunnatussa webinaarissa perehdyt Idisten ilmiöihin ja ajattelumaailmaan kirjailijoiden KM, elo Tiia-Pauliina Ahokankaan ja KM, lo Johanna Kannon johdolla. Idisten maailma avataan sinulle tiiviisti pähkinänkuoressa. Koulutus antaa käytännönläheisiä näkökulmia Idisten käyttöön ja erilaisiin käyttömahdollisuuksiin. Koulutuksesta saat mukaasi innostavia ideoita opetussuunnitelman mukaisen opetuksen suunnitteluun.


Mielen hyvinvointi - miten voit auttaa itse itseäsi? -webinaaritallenne

Haluaisitko oppia ohjaamaan itseäsi elämän aallokoissa ja tietää, mitkä asiat vaikuttavat mielesi hyvinvointiin?

Yleensä hyvinvoiva ihminen muun muassa pystyy säätelemään tunteitaan kohtalaisessa paineessakin, näkee enemmän kuin yksi tai kaksi vaihtoehtoa pulmatilanteissa, osaa toimia tilanteeseen sopivalla tavalla ja isommassa mittakaavassa onnistuu myös hiljalleen ohjaamaan elämäänsä suuntaan, jota voi itse pitää arvokkaana ja hyvänä. Siitä huolimatta kurja olo ja psyykkinen oireilukin voi ajoittain nostaa päätään, ja tarvitaan täsmäkeinoja tilanteen helpottamiseen.

Tällä webinaaritallenteella kuulet, miten voit hyödyntää lyhytterapeuttista itsehoitoa oman elämäsi tutkimiseen ja toistuvien asioiden havaitsemiseen. Kun näet, mitä pinnan alla tapahtuu, sinun on paljon helpompi huomata, mitä voisit tehdä toisin. Monien tavallisten oireiden ja ongelmien takana ei ole sen kummempaa kuin piintyneitä käsityksiä omasta itsestä ja elämästä ja paikoilleen juuttuneita, tilanteesta toiseen samanlaisina toistuvia selviytymisen keinoja

Webinaarin vetävät PsL Liisa Uusitalo-Arola ja PsT Katri Kanninen, jotka ovat kognitiivis-analyyttisia (KAT) kouluttajapsykoterapeutteja. He ovat jo pitkään kehittäneet lyhytpsykoterapeuttista työskentelytapaa, joka käynnistää pysyvän muutoksen parempaan. Heiltä ilmestyy lokakuussa teos Terapian tarpeessa? - Lyhytterapeuttinen itsehoito.Mielen voimavarat vaativiin aikoihin -webinaaritallenne

Elämään on vaikea asettua, jos kartta tai kompassi katoaa. Mitä epävarmempia aikoja eletään, sitä suuremmaksi selkeyden kaipuu kasvaa. Mihin kannattaa sitoutua, mihin laittaa voimansa? Ja mistä vastauksia tulisi etsiä?

Maailman tapahtumat vievät helposti mukanaan, stressaavat, kuormittavat ja hajottavat ajatukset. Vastavoima löytyy kuitenkin läheltä: omasta näkemyksestä, itse valitusta suunnasta ja tietoisista askelista sen pitämiseksi.

Tässä webinaarissa keskitytään niihin askeliin, joiden kautta voit palauttaa tasapainosi kerta toisensa jälkeen. Kun pääset tasapainoon, pystyt jälleen selkiyttämään myös ajatuksesi ja tekemään niistä toimintaa.

Webinaarin vetää Liisa Uusitalo-Arola, joka on työ- ja organisaatiopsykologi ja kouluttajapsykoterapeutti. Häneltä on ilmestynyt webinaarin aiheesta kirja Suunnassa — Kirja sinulle, joka haluat selkeyttä elämääsi. Teos on jatkoa Liisan suosituille Uuvuksissa-kirjoille.
Jäsenille on katsottavissa näiden lisäksi monta muutakin webinaaria!

Jos olet jäsen, kirjaudu sisään, niin löydät linkin jäsenten webinaaritallenteisiin Oma tili -osiosta.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.