Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Viisi tehtävää Huomaa hyvä! -kirjasta, jotka sopivat etäopiskeluun


Luonteenvahvuudet ovat taitoja, joita voi harjoitella ja kasvattaa. Alasta tai ajasta riippumatta menestymme vahvuuksiemme avulla. Nyt niitä tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Nämä luonteenvahvuuksiin keskittyvät tehtävät sopivat oppilaille myös etätehtäviksi.

1. Innostus. Tehtävänä on haastatella omaa äitiä, isää tai muuta läheistä ja selvittää, mitkä asiat oppilasta innostivat ja motivoivat jo pienenä lapsena ja minkä asioiden parissa hän vietti paljon aikaa. Oppilas miettii käyttääkö myös tällä hetkellä aikaansa näiden samojen asioiden äärellä vai ovatko ne muuttuneet.

2. Kiitollisuus. Oppilas pitää omaa kiitollisuuspäiväkirjaa. Ideana on kirjata viikon tai kahden ajan joka päivä kolme asiaa, jotka menivät hyvin, eli asioita, joista on kiitollinen itsessään, toisissa ja omassa elämässään juuri sillä hetkellä.

3. Ryhmätyötaidot. Tehtävässä oppilaan tulee kuvitella, että hän voisi rakentaa itselleen unelmiensa ryhmän. Keitä hän kutsuisi tähän ryhmään? Jäsenet voivat olla ketä tahansa hänen tuntemiaan tai esimerkiksi julkisuuden henkilöitä. Miksi hän haluaisi juuri nämä ihmiset ryhmäänsä? Mihin tämänkaltainen unelmien ryhmä kykenee? Mitä vahvuuksia sen jäsenillä on?

4. Luovuus. Oppilaan on tarkoituksena miettiä jokin sellainen tekeminen, jota hän rakastaa yli kaiken. Se voi olla jalkapallon pelaaminen, ruoanlaittaminen, kirjoittaminen, piirtäminen, tanssiminen, opiskelu tai mitä tahansa häntä inspiroivaa. Tehtävänä on piirtää ajatuskartta tämän asian tekemisestä ja tutkia, miten hän käyttää siinä luovuuttaan. Mitä hyvää luovuus-vahvuus tuo? Mitä palautetta hän saa muilta? Mitkä asiat mahdollistavat luovuuden kukoistamisen tässä tekemisessä? Entä mitkä asiat haittaavat luovuutta?

5. Rohkeus. Oppilas seuraa jollakin viikolla uutisia ja etsii jonkin tarinan, jossa on rohkeita ihmisiä ja tekoja. Tehtävänä on kirjata ylös millaisista rohkeista teoista tiedotusvälineet uutisoivat.

Lähde: Lotta Uusitalo-Malmivaara — Kaisa Vuorinen
Huomaa hyvä!
Näin ohjaat lasta ja nuorta löytämään luonteenvahvuutensa
PS-kustannus, 3. painos 2019


TILAA KIRJA TÄSTÄ.


Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.