Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Kaikilla vahvuuksilla
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,00 €
JÄSENELLE 33,20 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-222-6
  • Nidottu, 353 sivua
  • Tilausnumero 100082148

Sanna Wenström

Kaikilla vahvuuksilla

Opas laajan vahvuusnäkemyksen käyttöön opetuksessa

"Voimakehätyöskentely on avannut itselleni erityisopettajana paljon uusia näkökulmia sekä vahvistanut positiivisen psykologian ja positiivisen pedagogiikan osaamista."
Tuuli Pieviläinen, opettaja, Ammattiopisto Luovi, Kuopion toimipiste

Laaja vahvuusnäkemys eli voimakehä tuo uusia näkökulmia ja työvälineitä positiivisen pedagogiikan toteuttamiseen eri kouluasteilla. Laajassa vahvuusnäkemyksessä tunnistetaan kuusi vahvuuden lajia: luonteenvahvuudet, taidot ja osaaminen, kiinnostukset, arvot, resurssit ja luontainen kyvykkyys.

Pienestä pitäen on hyvä tutustua luonteenvahvuuksiin ja harjoitella niiden käyttöä. Vähitellen on tärkeää tunnistaa myös, mitä taitoja ja osaamista on hankkinut, mikä itseä kiinnostaa, mitkä ovat itselle elämässä tärkeimpiä asioita ja mitkä tekijät edistävät tai ehkä haastavat oppimista ja hyvinvointia. Myös oman luontaisen kyvykkyyden tunnistaminen on tärkeää, koska esimerkiksi temperamentti vaikuttaa siihen, miten oppija kokee erilaiset oppimisympäristöt.

Tämä kirja perehdyttää lukijansa tunnistamaan ja hyödyntämään vahvuuksien lajeja laajasti ja monipuolisesti. Kirja sisältää teoriatiedon lisäksi runsaasti käytännön esimerkkejä, pohdintatehtäviä ja harjoituksia. Teos on suunnattu peruskoulussa ja toisella asteella opetus- ja ohjaustyötä tekeville ammattilaisille.

Opiskelijat opettivat minulle kohtaamisen, kuuntelemisen, arvostamisen ja innostamisen merkityksen opettajan työssä. Lisäksi he opettivat minulle sen, mikä voima on omalla innostuksella, aitoudella ja uskolla ihmiseen — sillä, että työtään tekee kokosydämisesti. Löysin samalla myös omia vahvuuksiani, jotka ovat kantaneet aina tähän päivään saakka omalla työurallani.
Ote kirjasta

KT, FM, ammatillinen erityisopettaja Sanna Wenström on toiminut opetus- ja ohjaustyössä sekä opetuksen ja oppilaitosten kehittämistehtävissä vuodesta 2005 alkaen. Kirja pohjautuu Wenströmin ja hänen kollegansa Laura Paason kehittämään vahvuustyökaluun ja ohjauskonseptiin VOIMAKEHÄ®.

  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-222-6
  • Nidottu, 353 sivua
  • Tilausnumero 100082148

Arvostelut kirjasta Kaikilla vahvuuksilla

Kaikilla vahvuuksilla -jokaisen opon työkalupakkiin

Tämä on upea kirja kuudesta laajan vahvuusnäkemyksen mukaisesta vahvuuden lajista. Kirjassa on kattavasti teoriaa oman työskentelyn taustalle ja paljon käytännön harjoituksia. Suosittelen kirjaa ehdottomasti kaikille opetus- ja ohjaustyötä tekevälle.

- Opo

Loistava kirja laajan vahvuusnäkemyksen teoriasta ja sen hyödyntämismahdollisuuksista opetuksessa.

- Satu

Kattava kirja, jossa paljon myös teoriatietoa laajan vahvuusnäkemyksen taustalta. Koulutuksen käyminen auttaisi varmasti vielä paremmin hyödyntämään voimakehäteoriaa, mutta kirjassa on paljon hyviä tehtäviä eri vahvuus-alueiden läpikäymiseen opetuksessa.

- Opiskelija

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.