Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Sytytä lukukipinä
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 40,00 €
JÄSENELLE 34,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-897-0
  • Nidottu, 234 sivua
  • Tilausnumero 156067104

Juli-Anna AerilaMerja Kauppinen

Sytytä lukukipinä

Pedagogisia keinoja lukuinnon herättelyyn

Pieni lapsi innostuu luonnostaan tarinoista ja niiden myötä lukemisesta, mutta mihin kiinnostus katoaa? Tämän kirjan avulla saat kadonneen lukuinnon kipinöimään — ja lopulta roihahtamaan!

Lukemisesta tulee harrastus silloin kun se tuottaa mielihyvää ja on vapaaehtoista. Sopivan pituiset ja muotoiset tekstit, lukurutiinien kehittäminen sekä mielekkäiden, ajattelua ruokkivien toimintojen liittäminen luettuun auttavat tarttumaan kirjaan ja jatkamaan lukuharrastusta.

Teoksessa esitellään lukuisia menetelmiä lukutaidon edistämiseen sekä innostavia, lukemista lisääviä toimintatapoja, harjoituksia ja keinoja. Miten Hannu ja Kerttu -satu toimisi moniaistisena tarinapolkuna? Millainen loppuratkaisu voisi olla pakopelissä, jossa kirjatoukka on päättänyt tuhota kaikki kirjat kirjain kirjaimelta? Mikä voisi olla lukuteatterin aiheena? Kirjan toimintamallit ovat helposti toteutettavia ja sovellettavia moneen tilanteeseen ja erityyppisille lukijoille.


KT Juli-Anna Aerila toimii yliopistonlehtorina Turun yliopiston Rauman kampuksella. Hän on mukana useissa lukemiseen liittyvissä täydennyskoulutus- ja kehittämishankkeissa. FT Merja Kauppinen työskentelee äidinkielen ja kirjallisuuden pedagogiikan lehtorina Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksessa. Hän on kehittänyt oman äidinkielen opetusta ja lukemiseen innostamisen menetelmiä eri hankkeissa.

  • 1. painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-897-0
  • Nidottu, 234 sivua
  • Tilausnumero 156067104

Arvostelut kirjasta Sytytä lukukipinä

Innostava opus lukukipinän sytyttämiseen

Kirjassa on paljon konkreettisia ideoita, joilla voi kannustaa ja motivoida oppilaita lukemisharrastuksen pariin. Ihan ehdoton hankinta, jos kaipaat hyviä käytäntöjä työhösi. Kirjan rakenne on selkeä, teksti on sujuvaa. Kirjan lopusta löytyy käyttökelpoisia liitteitä.

- Mimma

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.