Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Vaietut tunteet
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 35,90 €
JÄSENELLE 30,50 €
Ostoskorissa 0 kpl
 • 2. painos, 2023
 • ISBN 978-952-370-331-5
 • kortit
 • 50 korttia
 • Tilausnumero 154989792

Joona Rontu

Vaietut tunteet

Erilaiset tunnekortit

Vaietut tunteet -tunnekorttipakka sisältää 49 kuvakorttia ja käyttöohjeet.

Miten voisi saada kiinni omista voimavaroistaan, jos niiden päällä istuu valtava määrä vihaa, pettymystä, häpeää ja ahdistusta?

Tunteiden tunnistaminen on ensi askel niistä puhumiseen, vaiettujen asioiden ilmaisuun ja kielteisinäkin pidettyjen tunteiden tarpeellisuuden ja merkityksen tunnistamiseen. Kaikilla tunteilla on merkityksensä ja tarkoituksensa, eikä niitä tulisi väheksyä tai haudata.

Näissä korteissa ei leijuta pehmeässä pastellissa, vaan tunnetilan niin vaatiessa huudetaan tuskasta ja kiroillaan. Kortit auttavat sanoittamaan tunteita, joita ei kehdata tai uskalleta sanoa ääneen.

Kukin kortti antaa esimerkin siitä, mitä kyseistä tunnetta tunteva henkilö voisi sanoa tai jättää sanomatta, ja siten johdattelee korttien käyttäjää pohtimaan omakohtaisesti, mitä kortin tunne hänessä herättää. Kortteja voi käyttää omien kokemusten ja tunnetilojen sanoittamiseen niin yksin, läheisten kuin ammattilaisten kanssa.

Kortit syntyivät tarpeesta rakentaa työväline, jonka avulla myös tunteista puhumiseen tottumaton voisi sanoa ääneen, mikä mieltä painaa ja mitä on jäänyt sanomatta. Valtaosa kortteihin valituista tunteista mielletään yleensä kielteisiksi. Niiden tunteminen ei tunnu kivalta, eikä niistä ole helppo puhua. Korteissa on myös myönteisiksi miellettyjä tunteita, mikä oli tietoinen valinta. Esimerkiksi hyvästä olosta, ylpeydestä tai rakkaudesta ei ole monenkaan helppo ryhtyä puhumaan. Kortteja ei ole jaoteltu ”positiivisiin” tai ”negatiivisiin” tunteisiin, sillä kaikilla tunteilla on merkityksensä ja tarkoituksensa, eikä mitään tunnetta tulisi väheksyä tai haudata.


Joona Rontu on ratkaisu- ja voimavarakeskeinen työnohjaaja, lyhytterapeutti, valmentaja ja yrittäjä. Hän on työskennellyt muun muassa työttömien, syrjäytymisvaarassa olevien nuorten sekä väkivallantekijöiden parissa eikä koskaan lakkaa ihmettelemästä tunteiden tunnistamisen ja niiden sanoittamisen voimaa. Tunnepitoisen työn vastapainoksi hän on intohimoinen harrastajaleipuri.

NÄYTEKORTTI:

 • 2. painos, 2023
 • ISBN 978-952-370-331-5
 • kortit
 • 50 korttia
 • Tilausnumero 154989792

Arvostelut kirjasta Vaietut tunteet

Erilaiset tunnekortit

Varsinkin nuorten kanssa nämä kortit olivat tervetulleita. Kun mielessä ja sydämessä myllertää, on hyvä päästä tuulettamaan myös negatiivisia tunteita ja oppia puhumaan niistä. Ja myös huomaamaan että muillakin on samanlaisia tunteita.

- Mia

Toimivat, rohkeat ja erilaiset tunnekortit.

- Suvi

Miehille suunnattuja kortteja on harvoin tarjolla. Tämä pakka on rouhean komea ja kaukana vaaleanpunaisistä höttöisistä ja hempeistä kuvista. Konstailematon pakka!

- Tuija

Sopii nuorille

Erittäin hyvät kortit nuorten ja aikuisten kanssa työskentelyyn. Korteissa on tumma väritys, kuva, otsikko sekä esimerkkilause kyseisestä tunteesta. Huumoria ei ole unohdettu.

- Titta

Ajatuksia herättäviä, ei turhaa imelyyttä kuten muissa tunnekorteissa,

- Työvälineeksi

Tunnekortit reilulla ja suoralla otteella otteell

Toimii monenlaisten ihmisten kanssa. Hyvä tapa käsitellä tunteita. Ei hymistelyä. Avaa keskustelua. Suosittelen.

- Päivi

Vihdoin kortit, joihin myös nuoret miehet tarttuvat mukisematta. Korteissa on sopivan rouhea meininki ja kiertelemättömät, suorat tekstit. Ihan nappi valinta!

- Sanna

Toimivat kortit

Toimivat kortit, hyvä kokonaisuus ja voin suositella.

- Maarit

Kortit toimivat hyvin nuorten kanssa! Nuoruus on itsessään haastava elämänvaihe ja sen sanoittamisen apuna nämä kortit toimivat mainiosti.

- L11

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

 • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.