Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Tunteita päästä varpaisiin
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 32,00 €
JÄSENELLE 28,80 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2. painos, 2023
  • ISBN 9789523546233
  • Nidottu, 244 sivua
  • Tilausnumero 154984946

Heli MäkeläTiia Trogen

Tunteita päästä varpaisiin

Kehotietoisuus lapsen ja aikuisen tunnetaitojen tukena

Jännitys tuntuu perhosina vatsassa, viha kiristää koko kehon ja ilo saa sen läikehtimään lämpimästi. Tunteet ovat kehollisia, eikä niitä voi käsitellä pelkästään järjen avulla. Rauhallinen hengittely ja tunteen hyväksyminen tepsivät esimerkiksi jännitykseen tehokkaammin kuin sen toteaminen, että ”ei ole mitään syytä jännittää”.

Heli Mäkelä ja Tiia Trogen kertovat kirjassaan, miten lapsi ja aikuinen voivat yhdessä opetella tunnistamaan ja purkamaan kehossa tuntuvia tunteita. Kehon ja mielen yhteyden vahvistuessa on helpompi sallia itselleen myös haastavat tunteet niitä tukahduttamatta. Kun tunteet pystyy elämään läpi, ne kuohuvat harvemmin yli.

Tunteita päästä varpaisiin tarjoaa runsaasti keinoja tunteiden keholliseen kohtaamiseen ja käsittelemiseen sekä turvan tunteen vahvistamiseen. Pienenä opitut taidot tukevat hyvinvointia läpi elämän!

Heli Mäkelä on tunnetaito-ohjaaja, sosionomi ja toimintaterapeutti. Hän on työskennellyt lapsiperheiden parissa koko työuransa, ja hänen Kasvun Taika -yrityksensä tarjoaa palveluja lapsille ja kasvattajille. Tiia Trogen on kouluttaja ja positiivisen kasvatuksen asiantuntija, joka on työskennellyt eri-ikäisten lasten parissa yli 20 vuotta. Hän on julkaissut aiemmin teoksen Ilo olla yhdessä - Positiivisen vanhemmuuden voima (2021).

  • 2. painos, 2023
  • ISBN 9789523546233
  • Nidottu, 244 sivua
  • Tilausnumero 154984946

Arvostelut kirjasta Tunteita päästä varpaisiin

Todella hyvää tekstiä kehomieliyhteuydestä. Siitä, miten perusteellinen tunteiden ja kokemusten läpikäyminen pelkästään älyllisellä tasolla on vain pieni osa tunteiden kokemista ja säätelyä. Jos tunteita ei ymmärrä kohdata kehollisesti, eikä tiedosta, miten vahvasti tunnemuistot jäävät kehoon, ihminen voi huonosti, vaikka muuten tunnetaidot olisivat hyvä. Suosittelen kaikille luettavaksi. Myös terapiatyötä tekeville.

- Keholla ja mielellä

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.