Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Huomaa hyvä! Vahvuusvariksen tarinakirja
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 29,00 €
JÄSENELLE 24,70 €
Ostoskorissa 0 kpl
 • 2. painos, 2022
 • ISBN 978-952-370-074-1
 • Sidottu, 171 sivua
 • Huomaa hyvä!
 • Tilausnumero 153785081

 • Suositusikä: 4+

Lotta UusitaloKaisa Vuorinen

Huomaa hyvä! Vahvuusvariksen tarinakirja

Kaverin ystävällisyys ja myötätuntoisuus auttavat, kun uimaretkellä paarma puree ja sitten vie pyyhkeen. Arviointikykyä ja rohkeutta tarvitaan markiisin ollessa jumissa kreivin ja herttuan välissä, ja kun keksiretken venähtäessä eksytään metsään, näkökulmanottokyky on tarpeen… Variksen siivet kantavat, vaikka joskus hommat menevät pyrstölleen.

Kirja sisältää 26 tarinaa, joista jokainen kytkeytyy vähintään yhteen luonteenvahvuuteen ja tunnetilaan. Kunkin tarinan lopussa on tehtäviä, joiden avulla voi syventää lukukokemusta keskustelemalla tarinasta lasten kanssa sekä vahvistaa lasten vahvuus- ja tunnetaitoja. Tarinat sisältävät myös tehtäviä kielelliseen kehitykseen sekä taito- ja taideaineisiin, jolloin tarinat toimivat alustuksina monenlaiselle mukavalle toiminnalle.

Tarinat sopivat hyvin alkuopetukseen mutta käyvät myös vähän nuoremmille ja vanhemmille. Niitä voi lukea koulussa, päiväkodissa, kotona, mummolassa, kaverilla ja missä vain, missä variksiakin lentää.

Jos luonteenvahvuudet eivät ole sinulle vielä tuttuja, on tämä kirja loistava keino tutustua niihin. Tässä on nimittäin aivan mielettömän upeasti toteutettu tarinallinen kokonaisuus luonteenvahvuuksista.
Niina Fernström

Tämä kirja tarinoineen sopii kelle vain, minne vain! Olitpa vanhempi, opetus- ja kasvatusalan ammattilainen tai muuten lasten kanssa työskentelevä henkilö, tämän kirjan tarinat teemoineen sopivat kaikille millaisiin tilanteisiin tahansa. Suosittelen tarttumaan tähän kirjaan niin kotona kuin päiväkodeissa ja kouluissakin.
Iiris Maalo
äiti ja kasvatustieteen maisteri

FT Lotta Uusitalo on erityispedagogiikan dosentti Helsingin yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Hän on kiinnostunut luonteenvahvuuksista ja myötätunnosta sekä oppimisen vaikeuksista ja positiivisen psykologian mahdollisuuksista tarjota niihin apua.

KM, erityisluokanopettaja Kaisa Vuorinen on positiivisen pedagogiikan väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa. Hän on kiinnostunut luonteenvahvuuksista ja niiden potentiaalista hyvän ja onnellisen elämän mahdollistajina.

Yhdessä Lotta ja Kaisa ovat tutkineet luonteenvahvuusopetusta, luennoineet aiheesta lukuisissa maissa ja tuottaneet paljon käytännönmateriaalia kasvatus-ja opetustyöhön (ks. positive.fi).

Kuvittaja: Ina Majaniemi

 • 2. painos, 2022
 • ISBN 978-952-370-074-1
 • Sidottu, 171 sivua
 • Huomaa hyvä!
 • Tilausnumero 153785081

 • Suositusikä: 4+

Arvostelut kirjasta Huomaa hyvä! Vahvuusvariksen tarinakirja

Loistava teos vahvuuksien tunnistamiseen tarinallisuuden kautta. Hahmot ovat samaistuttavia ja materiaalissa mahdollisuus eriyttää keskustelua lasten valmiuksien mukaisesti. Suositus viskarista alkuopetuksen. Voidaan helposti jaksottaa koko vuodelle.

- Saara

Erinomainen työkalu osana varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen arkea. Tarinat ovat sopivan mittaisia ja herättävät keskustelua.

- Ope

Erinomainen teos vahvuuksien käsittelyyn lasten kanssa. Tarinat ovat sopivan mittaisia ja lapsille helposti samaistuttavia. Vahvuuksien bongaaminen tarinoiden jälkeen on yhdessä mukavaa.

- VakaOpe

Loistava kirja, joka tuo vahvuuskorttien ympärille konkretiaa. Tarinat ovat monipuolisia ja yhdestä tarinasta lapsi voi oppia monia uusia asioita. Iso suositus!

- Eskariope

Kiinnostavat ja hyvin ymmärrettävät tarinat tärkeistä vahvuuksista. Tarinat ovat sopivan mittaisia. Tarinat sopivat hyvin myös draamatyöskentelyn pohjaksi.

- Nasutus

Ihania keskustelua herättäviä tarinoita eskarista ylöspäin. Sopii käytettäväksi vahvuuskorttien kanssa, mutta myös ilman niitä.

- veo

Mahtava kirja ja ihanat tarinat :) Tehtävä sivut ja kysymys sivut mahtava lisä kirjaan

- arla-maria

Sopii 3-vuotiaasta ylöspäin. Tarinat ovat tarpeeksi lyhyitä, mutta pienillä ei ymmärrys riitä.

- Maaret

Todella hyvä kirja, sopii pienemmille myös hyvin. Kysymykset syventävät tarinan opetuksen ajattelua ja tuovat lukukerroille jotain lisää aina. 6-vuotiaan lemppari iltasatu kirja. YLE Areenasta löytyy myös äänikirja, jota voi kuunnella ja samalla katsoa kirjan kuvia.

- Jaana

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

 • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.