Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Huomioi oppimisen esteet
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 43,00 €
JÄSENELLE 36,60 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-183-0
  • Nidottu, 344 sivua
  • Tilausnumero 153679977

Henri PesonenJuuso Henrik Nieminen

Huomioi oppimisen esteet

Inklusiivinen opetus korkeakoulutuksessa

Luentoja, ryhmäopetusta, tenttejä... Kukapa ei tunnistaisi näitä perinteisiä korkeakoulutuksen opetus- ja arviointimenetelmiä. Mahdollistavatko nämä menetelmät oppimisen kaikille opiskelijoille?

Korkeakoulutuksen opetusmenetelmiä on harvoin alun perin suunniteltu koko opiskelijoiden kasvavalle laajalle kirjolle. Siksi ne voivat jopa luoda uusia esteitä oppimiselle ja opiskelulle. Inklusiivisen opetuksen tulisi kuitenkin olla jokaisen opiskelijan oikeus.

Kuinka siis toteuttaa saavutettavasti opetusta siten, että siitä hyötyvät opiskelijat, joilla on oppimiseen liittyviä tuen tarpeita — ja aivan kaikki muutkin? Miten opiskelijoita voi arvioida inklusiivisesti? Entä kuinka opetuksen avulla voi tukea yhteenkuuluvuuden tunnetta niin lähi- kuin etäopetuksessa?

Teoksessa vastataan näihin kysymyksiin uusimman tutkimustiedon pohjalta. Mukana on kattavasti opetuksen käytännön vinkkejä, joita jokainen korkeakoulun opettaja voi helposti soveltaa omassa työssään. Teos sopii myös alaa opiskeleville tai muille inklusiivisesta ja yhdenvertaisesta korkeakoulutuksesta kiinnostuneille.

Tutkijatohtori ja erityispedagogiikan asiantuntija KT Henri Pesonen on tutkimustyössään kiinnostunut inklusiivisesta koulutuksesta ja siirtymistä. Erityisesti henkilöt, joiden tuen tarpeiden taustalla on autismikirjo, ovat hänen tutkimusintressiensä ytimessä.

Tutkijatohtori ja pedagoginen asiantuntija FT Juuso Henrik Nieminen tutkii oppimista edistävää ja inklusiivista arviointia. Hän on erikoistunut oppijoiden näkökulmaan arvioinnin kysymyksissä.

  • 1. painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-183-0
  • Nidottu, 344 sivua
  • Tilausnumero 153679977

Arvostelut kirjasta Huomioi oppimisen esteet

Inkluusio yliopistomaailmassa on lapsen kengissä, joten tämä teos todella inspiroi ja mikä tärkeintä antoi konkreettisia neuvoja miten inkluusioita voidaan toteuttaa.

- Ira

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.