Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Opettajan Tietopalvelun suosituimmat TOP 10


PÄIVITETTY 28.2.2024

1. Aarreaitta

Aarreaitta innostaa, kannustaa ja rohkaisee sinua olemaan omanlaisesi hyvä opettaja. Tämän lukuvuoden kalenterissa teemana on itsesäätely ja toiminnanohjaus. Kirjaan on koottu asiaa ja ideoita aiheesta sekä opettajalle itselleen että oppilaille oppimisen tueksi. Kalenteri sisältää muun muassa viikkokalenterin heinäkuusta elokuuhun, työjärjestyspohjia, lukuvuosi- ja viikkosuunnitelmasivuja sekä muistiinpanotilaa arkipäivien kohdalla ja kirjan lopussa. Kalenteri on toteutettu yhteistyössä Alakoulun aarreaitan kanssa, ja se sopii erityisesti luokanopettajille. Ilmestyy 23.4.

Tilaa tästä


2. Nepsy-materiaalipakki ammattilaiselle

Nepsy-materiaalipakki ammattilaiselle auttaa opettajia, ohjaajia, kasvattajia ja valmentajia tukemaan ratkaisukeskeisesti henkilöitä, joilla on neuropsykiatrisia erityispiirteitä. Pääpaino on käytännössä toimiviksi havaituissa ja eri ikäryhmille sovellettavissa tehtävissä, jotka vahvistavat voimavaroja ja tukevat uuden oppimista. Tehtäväpohjat saa kopioida omaan opetus- ja ohjauskäyttöön.


Tilaa tästä

3. Huomaa hyvä! Vahvuuskalenteri 2024-2025

Huomaa hyvä! -kalenteri innostaa luonteenvahvuuksien harjoitteluun ja positiiviseen palautteenantoon. Se auttaa opettajaa suunnittelemaan työtään, dokumentoimaan monenlaista edistymistä ja voimaan itsekin paremmin. Kalenterin rakenne kuljettaa opettajaa vahvuuksien viitoittamalla tiellä ja kutsuu kasvattamaan hyvää. Ilmestyy 23.4.

Tilaa tästä


4. Huomaa hyvä! Vahvuusvariksen tehtäväpaketti

Tämän kirjan tehtävät opettavat 26:tta eri luonteenvahvuutta, tunnetaitoja, uusia sanoja ja laskutaidon alkeita leikkien, musiikin, draaman, liikunnan ja piirrostehtävien avulla. Kirjassa on jokaiselle tarinalle kaksi monistettavaa sivua, joiden täyttäminen sujuu mukavasti tarinaa kuunnellessa ja siitä oppiessa. Vahvuusvariksen tehtäväpaketin 26 lukua kulkevat Vahvuusvariksen tarinakirjan tahdissa. Tehtäväpaketin käyttämiseksi tarvitset Vahvuusvariksen tarinakirjan tai kuunneltavaksi Yle Areenasta Vahvuusvariksen tarinat.

Tilaa tästä

5. Tuhti S2-materiaalipaketti

Tuhti S2-materiaalipaketti sisältää selkeitä ja innostavia pelejä ja muita toiminnallisia harjoituksia, joita on helppo käyttää päivittäisessä opetuksessa. Harjoitukset soveltuvat monenlaisiin S2-opetustilanteisiin, esimerkiksi kotoutumiskoulutuksiin, monipuolistamaan oppimista. Pelit ja muut harjoitukset on laadittu sanastoltaan ja rakenteiltaan siten, että ne soveltuvat helposti käytettäviksi useimpien markkinoilla olevien S2-oppikirjojen rinnalle.

Tilaa tästä


6. Neurokirjon oppilas

Kirjan työkalupakki auttaa tunnistamaan neurokirjon lasten ja nuorten kouluarjessa näkyviä haasteita ja vahvuuksia sekä etsimään toimivia keinoja tunteiden säätelyn, käyttäytymisen ja oppimisen pulmiin. Kirjassa esitellyt käyttäytymisterapeuttiset työtavat on todettu vaikuttavuudeltaan parhaiksi keinoiksi neurokirjon oppilaiden haasteiden työstämiseen. Teos tarjoaa peruskoulun opettajille ja ohjaajille runsaasti keinoja, joiden avulla voi tunnistaa oppilasta kuormittavat asiat, sujuvoittaa kouluarkea ja tukea oppimista.


Tilaa tästä

7. Pedagoginen tuki perusopetuksessa ja toisella asteella

Teoksessa tarkastellaan laadukkaan pedagogisen tukemisen periaatteita, pedagogisten suunnitelmien laadintaa ja suunnitelmien viemistä arjen työkaluksi. Kirjassa käydään läpi tarkkaavuuden, toiminnanohjauksen, tunnetaitojen ja hahmottamisen vaikeuksia. Lisäksi pureudutaan lukemisen ja kirjoittamisen sekä matemaattisten taitojen valmiuksiin.

Tilaa tästä


8. Huomaa hyvä! -toimintakortit

Vahvuusvaris johdattaa lapset ja nuoret löytämään omat luonteenvahvuutensa! Toimintakorteissa esitellään tiivistetysti, mitä 26 luonteenvahvuutta ovat, miten ne voi havaita ja kuinka niitä voi vahvistaa itsessään. Näiden käytännöllisten korttien ja Huomaa hyvä! -kirjan avulla autat lapsia ja nuoria löytämään omat luonteenvahvuutensa.Tilaa tästä

9. Teinin mieli

Miten mielenterveys rakentuu ja vahvistuu nuoruusiässä? — Lastenpsykiatrin ja psykologin nykytutkimukseen pohjaava opaskirja kaikille nuorten kanssa eläville ja toimiville! Kirja tukee ja neuvoo, kun on huoli nuoresta. Koskee se sitten päihteitä, velttoilua tai ylisuorittamista, masennusta, viiltelyä, raivokohtauksia tai nuorisopsykiatrista hoitoa.​​ Teos pohjaa mentalisaatioteoriaan eli kykyyn ymmärtää omia tunteita​ ja reaktioita sekä eläytyä toisen mieleen.

Tilaa tästä


10. Aistitiedon käsittelyn vaikeudet

Tämä teos antaa tietoa aistitiedon käsittelystä ja siihen liittyvistä vaikeuksista. Kirjassa käsitellään vaikeuksien tunnistamista, vaikutusta toimintakykyyn eri ikävaiheissa, arviointia ja kokonaisvaltaista kuntoutusta. Tämä uusimpaan tutkimustietoon nojautuva teos on ensimmäinen suomalaisin voimin toteutettu kirja aistitiedon käsittelyn vaikeuksista. Se sopii varhaiskasvatuksen ja koulun ammattilaisille.


Tilaa tästäTILAA SUOSITUIMPIA ALLA:

HINTA 39,90 €
JÄSENTARJOUS 27,90 €
Hinta voimassa 22.4.2024 asti Normaali jäsenhinta 29,90 €
HINTA 45,90 €
JÄSENTARJOUS 29,90 €
Hinta voimassa 22.4.2024 asti Normaali jäsenhinta 39,00 €
HINTA 34,90 €
JÄSENTARJOUS 29,90 €
Hinta voimassa 22.4.2024 asti Normaali jäsenhinta 31,40 €
HINTA 48,90 €
JÄSENTARJOUS 29,90 €
Hinta voimassa 22.4.2024 asti Normaali jäsenhinta 41,60 €

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.