Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Oletko kiltti, kuuliainen, sujuva ja sopuisa? Tästä kirjasta ripaus röyhkeyttä mukaan.Jokaisen, joka tuntee enemmän tai vähemmän epävarmuutta työelämässään tai vapaa-ajallaan, tulisi lukea tämä kirja.

Röyhkeyskoulu pureutuu alusta asti ihmisen minuuteen, kuka minä olen, mitä ja miksi ajattelen sekä mitä oletuksia, stereotypioita sekä tiedostamattomia ja kirjoittamattomia käytössääntöjä meille on asetettu. Kirjassa korostuu etenkin naisten oletetut ja odotetut roolit yhteiskunnassa ja työelämässä.

Kirjan kokonaisuus alkaa sujuvasti tästä hetkestä: Minuus ja minuuteen vaikuttavat asiat tällä hetkellä aina kiltin tytön leimasta stereotypioihin.

Röyhkeyskoulun alussa pureudutaan erinomaisen hyvin etenkin naisten oletettua ja odotettua roolia kilttinä, kuuliaisena, sujuvana ja sopuisena ihmisenä.

Janakka käsittelee näitä aiheita empaattisella ja ymmärtäväisellä, mutta silti myös suoralla ja reippaalla otteella. Kiltin tytön syndroomassa elävän on helppo tunnistaa itsensä kirjasta, mutta kirja ei silti ole hyökkäävä tai vähättele. Kirja ennemminkin valottaa asian taustoja, miten voisi jatkossa toimia sekä miksi kannattaisi saavuttaa omia unelmiaan uudenlaisella toiminnalla.

Röyhkeyskoulu myös pureutuu tasa-arvon kysymyksiin. Nopeasti ajateltuna teeman luulisi olevan selvä juttu. Etenkin työelämässä on puhuttu yhä enemmän sukupuolten välisestä tasa-arvosta. Kuitenkin omalla itsevarmalla kirjoitusotteellaan Janakka käsittelee ravistellen tasa-arvon teemoja uusista näkökulmista. Tasa-arvon näkymättömät ja tiedostamattomat käyttäytymisnormit laittavat miettimään naisten kohtaamaa ja myös naisten itsensä ajattelemia olettamuksia naisista työelämässä.

Kirjan lopussa paneudutaan lisää oman itsetuntemuksen syventämiseen ja vahvistamiseen. Itseasiassa koko kirjassa on yhteensä 53 tehtäväharjoitusta erilaisten teemojen syventämiseen omalla kohdalla. Kuitenkin kirjan loppuosassa syvennytään siihen, kuinka omassa elämässä, niin vapaa-ajalla kuin työelämässäkin, voisi lähteä etsimään omaa suuntaa ja tehdä elämästä oman näköistä. Oman näköinen elämä tarkoittaa itselleen ja muille rehellisenä olemista sekä omien tavoitteiden asettamista ja saavuttamista.

Usein tavoitteiden saavuttaminen edellyttää ensin oman ajatusmaailman muuttamista, omien pelkojen ja olettamusten murtamista, rohkeutta sanoa tavoittelemansa asiat ääneen muille sekä konkreettisten asioiden ottamista kohti omia tavoitteita.

Röyhkeyskoulu nimenä kuulostaa röyhkeältä — mutta kirja ei ole hyökkäävä, syyttävä tai pakota kaikkia naisia yhteen muottiin ”asennemuijiksi”. Sen sijaan kirja lämpimällä ja itsevarmalla otteella ohjaa naisia löytämään oman itsensä, löytämään itselleen työkaluja oman itsensä toteuttamiseen elämänsä eri osa-alueilla sekä ylipäätänsä olemaan vahvasti oma itsensä.

Kirjoittaja:
Iiris Maalo, yrittäjä, kouluttaja, kasvatustieteen maisteri, varhaiskasvatuksen opettaja

TILAA RÖYHKEYSKOULU JOULUTARJOUKSEN JÄSENTARJOUSHINTAAN 10 € (norm. 35 €) TÄSTÄ.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.