Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Positiivisen pedagogiikan työkalupakki - käytännönläheisiä ideoita hyvinvointia tukevan kasvatuksen toteuttamiseen!


Positiivisen pedagogiikan työkalupakki on positiiviseen kasvatukseen innostava teos, joka tarjoaa lukijalleen kattavan kokoelman käytännönläheisiä menetelmiä, joilla positiivinen kasvatus saadaan liitettyä osaksi kouluryhmän arkea. Kirjan kirjoittaja, Eliisa Leskisenoja, on kerännyt yhteen oman tutkimuksensa kautta löytyneet hyvinvointia tukevat toimintatavat, jotka hän jakaa lukijoille Positiivisen pedagogiikan työkalupakin kautta!

Työkalupakin menetelmät ja ajatukset juontavat juurensa positiivisen psykologian perustajan, Martin Seligmanin, hyvinvointiteoriasta, jota kutsutaan PERMA-teoriaksi. PERMA-teoriassa hyvinvointia lähestytään viidestä eri osa-alueesta käsin. Hyvinvoinnin osa-alueet ovat myönteiset tunteet, sitoutuminen, ihmissuhteet, merkityksellisyys ja saavuttaminen.

Kirja koostuu kolmesta osasta. Ensimmäisessä osassa kuvataan positiivisen pedagogiikan teoreettista, tutkimukseen perustuvaa taustaa. Toinen osa tarjoaa puolestaan valtavan määrän ideoita työkalupakin osa-alueiden toteuttamiseen. Ideat ovat hyvin perusteltuja ja ne nojaavat kirjoittajan omaan kokemukseen niiden käyttämisestä. Viimeisessä osassa käsitellään lukijan oman työkalupakin sisältöä ja sen käyttöön ottamista. Kirja sisältää lisäksi jokaisen työkalupakin osalle omat muistiinpanosivut, joihin voi kirjata omia tai työkavereilta saatuja ideoita sekä muita kiinnostavia menetelmiä.

Positiivinen pedagogiikka on moraalisesta näkökulmasta erittäin hyvä lähtökohta oman opettajuuden ja oman pedagogiikan taustalle. Positiivisen pedagogiikan työkalupakki tutustuttaa lukijan upeasti positiivisen kasvatuksen toimintatapoihin niin teorian kuin käytännönkin tasolla. Kirjaan on hyvä palata aina kun tarvitsee vinkkejä tai muistutusta oman työn merkityksestä.

Kirjoittaja:
Niina Fernström
Resurssiopettaja
Vattuniemen ala-asteen koulu


TUTUSTU LISÄÄ.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.