Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.


Kuinka onnistua positiivisessa pedagogiikassa? -webinaarikoulutus


Tervetuloa mukaan koulutukseen, joka järjestetään Zoomissa torstaina 11.4.2024 klo 15.00—18.00! Osallistujahinta 54,90 € / hlö + tallenne 2 viikon ajaksi.

Positiivisen pedagogiikan tavoitteena on saada koko koulu kukoistamaan.

Oppilas kukoistaa, kun hän on tyytyväinen, menestyy ihmissuhteissaan, saavuttaa tavoitteitaan, luottaa kykyihinsä ja toimii ystävällisesti muita kohtaan.

Opettaja kukoistaa, kun hän pitää työtään merkityksellisenä ja arvojensa mukaisena, kokee työpäivän aikana myönteisiä tunteita ja tuntee olevansa arvostettu jäsen työyhteisössä.

Koko luokka voi kukoistaa, kun oppilaat kokevat kuuluvansa luokkayhteisöön, opettaja on tyytyväinen tekemiseensä ja luokka on sitoutunut oppimiseen.


Vaikka positiivisen kasvatuksen suosio on suurempaa kuin koskaan, elämme ajassa, jossa hätä ja pahoinvointi vain lisääntyy. Koulut kamppailevat kasvavien oppimis- ja käytösongelmien kanssa, nuorten väkivalta on lisääntynyt, syrjäytyminen on kiihtynyt ja mielenterveyspalvelut natisevat liitoksissaan. Monissa kouluissa henkilöstö pinnistelee äärirajoilla oppilaiden hyvinvointivajeen poistamiseksi.

Massiivisten ongelmien edessä on ymmärrettävä laaja-alaisten ennaltaehkäisevien toimenpiteiden välttämättömyys. Lapset ja nuoret viettävät koulussa suuren osan elämästään juuri niinä vuosina, jolloin hyvinvoinnin rakentaminen on merkityksellistä ja tehokkainta. Koulun onkin oltava etulinjassa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Positiivinen kasvatus ei automaattisesti johda suureen hyvinvoinnilliseen vaikuttavuuteen, vaan se vaatii suunnitelmallista ja aktiivista toimintaa. KT, rehtori Eliisa Leskisenojan vetämässä koulutuksessa saat ymmärrystä, miten voit toteuttaa positiivista pedagogiikkaa onnistuneesti. Koulutus on suunnattu erityisesti perusopetuksen opettajille ja opetusalan johtotehtävissä toimiville.

"Hajanaisten ja irrallisten toimien sijaan meidän tulisikin pyrkiä kohti kokonaisvaltaista ja yhteisöllistä, oppilaan koulupolun mittaista hyvinvointikulttuuria. Tämä tarkoittaa koulua, jossa pelkän pahoinvoinnin poistamisen sijaan rakennetaan hyvinvointia aktiivisesti ja systemaattisesti. Lapsille ja nuorille opetetaan hyvinvointisisältöjä, mutta samanaikaisesti tuetaan hyvinvointikompetenssin vahvistumista lämpimän vuorovaikutuksen sekä päivittäisten, myönteistä kasvua edistävien käytänteiden ja toimintamallien avulla."

- Eliisa Leskisenoja pian ilmestyvässä Kun koulu ei kukoistakaan -kirjassa


Kuinka onnistua positiivisessa pedagogiikassa? -koulutuksessa käydään läpi:

• positiivisen pedagogiikan nykytilaa ja vaikuttavuutta
• positiiviseen pedagogiikkaan nojaavan toimintakulttuurin peruspilareita
• kouluyhteisön osallistamisen keinoja
• askelmerkit kohti kestävää hyvinvointikulttuuria: tilanteen tunnistaminen, yhteisen vision luominen, toimintasuunnitelman laatiminen ja toteuttaminen sekä seuranta
• positiivinen johtaminen hyvinvointikulttuurin mahdollistajana


Osallistujahinta koskee yhden hengen osallistumista. Jos haluat katsoa koulutuksen esimerkiksi yhdessä työporukan kanssa, saat kätevästi tehtyä ryhmäilmoittautumisen useammalle hengelle ilmoittautumislomakkeen kautta. Voit kysyä tarjousta yli 10 hengen ryhmälle osoitteesta koulutukset(at)opettajantietopalvelu.fi.

Ilmoittautuneena saat koulutustallenteen katsottavaksi kahden viikon ajaksi. Tallenne ei tule myyntiin erikseen.

Muista myös: selvitä työnantajaltasi, saatko hyödyntää tähän koulutukseen osallistumisen puolikkaana veso-päivänä! Koulutuksesta saa osallistumistodistuksen.Tästä koulutuksesta saat:

 ymmärrystä positiivisesta pedagogiikasta ja sen vaikuttavuudesta

 tietoa, miten saada niin oppilaat kuin opettajat kukoistamaan koulussa

 keinoja positiivisen pedagogiikkaan nojaavan toimintakulttuurin luomiseksi ja kouluyhteisön osallistamiseksi muutokseen
Varaa paikkasi torstaihin 11.4.2024 klo 14.00 mennessä:Osallistuminen kannattaa, koska:

 Kouluttaudut kätevästi webinaarin välityksellä sijainnistasi riippumatta

 Kouluttajana on opetusalan asiantuntija

 Saat katsottavaksi koulutustallenteen 2 viikon ajaksi - tapahtuma-aikaan osallistuminen ei ole välttämätöntä

 Saat koulutuksesta osallistumistodistuksen

 Saat tilattua ilmoittautumisen yhteydessä koulutukseen liittyvän Kun koulu ei kukoistakaan -kirjan tarjoushintaan
Ilmoittaudu samalla kertaa myös kevään muihin koulutuksiin edullisemmalla hinnalla!

Kun ilmoittaudut samalla kertaa myös näihin koulutuksiin, saat lisäilmoittautumisen tarjoushintaan 49,90 € (norm. 54,90 €) / hlö / koulutus. Ensimmäinen koulutus on normaalihintainen.


Maria Matilainen: Haastavasti käyttäytyvän oppilaan kohtaaminen -koulutus
Zoomissa keskiviikkona 20.3.2024 klo 15—18
Koulutuksessa kuulet, mitä oppilaan haastavan käytöksen takana voi piillä ja miten kohdata oppilas rakentavasti.
Susanna Posio ja Reetta Yrttiaho: Opettajan oma hyvinvointikoulutus
Zoomissa keskiviikkona 24.4.2024 klo 15-18
Koulutuksessa saat tietoa siitä, miten voit palautua työpäivän aikana ja miten voit löytää työstä merkitystä arjen kiireen keskellä.Kouluttaja:

Kouluttajana toimii KT, rehtori Eliisa Leskisenoja, jolla on vahva kokemus positiivisen pedagogiikan toteuttamisesta varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Hänen sydämenasianaan on lujittaa kouluissa tehtävää hyvinvointityötä lasten ja nuorten myönteisen kasvun tukemiseksi. Eliisa on kouluttanut paljon opetus- ja kasvatushenkilöstöä perhepäivähoitajista lukion rehtoreihin.

Eliisa on myös kokenut tietokirjailija. Hän on kirjoittanut teokset Positiivisen pedagogiikan työkalupakki, Positiivinen pedagogiikka varhaiskasvatuksessa ja Kun koulu ei kukoistakaan sekä yhdessä KT Erja Sandbergin kanssa kirjan Positiivinen pedagogiikka ja nuorten hyvinvointi.

 
Palautteita Eliisasta kouluttajana:

"Asiantunteva, ihanan läsnäoleva ja innostava."
"Todella innostava ja asiansa osaava kouluttaja, Kiitos!"
"Kouluttaja oli jäsennellyt kokonaisuuden loogisesti eteneväksi kokonaisuudeksi. Hän otti kuulijat hyvin huomioon ja linkitti heidän ajatuksiaan ja kokemuksiaan mukavasti aiheeseensa. Hänen omakohtaiset aiheeseen liittyvät kokemuksensa olivat arvokasta kuultavaa. Erinomainen kouluttaja, jota oli ilo kuunnella."
"Todella asiantunteva, kannustava ja innostava."
"Ihanan rauhallinen, kertova ja ehdottoman positiivinen tapa kertoa asioista. Oli todella miellyttävää kuunnella häntä.
"Tilaa ilmoittautumisen yhteydessä koulutukseen liittyvä kirja tarjoushintaan!

Voit tilata ilmoittautumisen yhteydessä Eliisan kirjoittaman Kun koulu ei kukoistakaan - Miten saada positiivinen pedagogiikka toimimaan -kirjan tarjoushintaan 27,90 € (norm. 39,90 €). Saat tilauksen postikuluitta Manner-Suomeen.

Teoksessa kerrotaan, millaisin käytäntein ja pedagogisin valinnoin voi luoda sellaisen kouluympäristön, joka vahvistaa kestävästi koko yhteisön hyvinvointia. Mukana on myös kannustavia esimerkkejä ja toimintamalleja kouluista, joissa ollaan jo pitkällä hyvinvointityössä.

 


Heräsikö kysyttävää tai haluatko tilata työyhteisölle oman koulutuksen tästä aiheesta? Ota yhteyttä:


Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
mari.puttonen (at) opettajantietopalvelu.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.