Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Takaisin Koulutukset-sivulle 

Syyskuussa saat uusia keinoja opettajia piinaavaan ikuisuusongelmaan: Miten oppilaat saisi keskittymään paremmin oppitunneilla?


Miten omaan luokkaan voi luoda levollisen, keskittymistä tukevan ilmapiirin? Entä miten oppilaiden välisiä riitatilanteita voitaisiin vähentää?

Folkhälsanin tutkimuskeskuksen ja Helsingin yliopiston yhteistyössä toteuttama Terve Oppiva Mieli -hanke tutkii parhaillaan, miten tietoisuustaidot vaikuttavat koululaisten tarkkaavaisuuteen, stressinhallintaan, mielenterveyteen, onnellisuuteen ja myötätuntoon.

70-85 % tietoisuustaito-opetusta saaneista oppilaista (N=360) raportoivat puolen vuoden seurannassa harjoittamisen hyödyttäneen heidän stressinhallintaa, tunteiden hallintaa, unen saantia, sosiaalisia suhteita, koulusuoriutumista ja harrasteissa. Ja mikä merkittävää, yllättävän iso osuus eli 39% tästä ryhmästä raportoi jatkaneensa itsenäistä harjoittamista kotona 9-viikkoisen tutkimusjakson jälkeen." Salla-Maarit Volanen, Terve Oppiva Mieli -tutkimuksen johtaja TOM-hankkeen kuulumisia -jutussa

Teemailtapäivästä saat uutta tietoa ja arkea helpottavia työvälineitä!

Keskittymiskyky vaikuttaa olennaisesti oppimiseen. Yksi toimiva keino keskittymiskyvyn parantamiseen ovat tietoisuustaitojen kehittäminen. Tule Helsinkiin 19.9.2017 klo 13-16.30 ottamaan selvää, miksi sinun kannattaa ottaa tietoisuustaidot osaksi opetusta ja miten voit tehdä sen helpoilla ja hauskoilla tavoilla. Tietoisuustaitoharjoitukset ovat yksinkertaisia harjoitteita, joissa havainnoimalla omaa hengitystä, tunteita ja ajatuksia rauhoitetaan harhailevaa mieltä ja keskitytään hetkeen.

Samana päivänä julkistetaan Keskittymiskykyä luokkaan - Tietoisuustaitoharjoitusten opaskirja, jonka saat kaupan päälle osallistuessasi tapahtumaan! Opas on täynnä mukaansatempaavia harjoituksia, joiden avulla opettajat esikoulusta toiselle asteelle pystyvät toteuttamaan luokassaan vaivattomasti tietoisuustaitoharjoituksia.

Teemailtapäivän järjestävät yhteistyössä PS-kustannus, Opettajan Tietopalvelu ja Terve Oppiva Mieli -hanke.


Teemailtapäivään on vapautunut muutamia osallistumispaikkoja! Nopeimmat nappaavat paikan itselleen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen koulutukset@opettajantietopalvelu.fi. Ilmoita viestissä yhteystietosi sekä tiedot mahdollisesta allergiasta/erityisruokavaliosta (tilaisuudessa on kahvitus).

 

Etkö pääse paikan päälle?

Tilaisuudesta kuvataan live-lähetys, jota voit katsoa suorana 19.9. klo 13 alkaen.
Seuraa live-lähetystä >>

Ohjelma:


Klo 13-14 Miten tietoisuustaidot lisäävät koululaisten ja opetushenkilöstön hyvinvointia ja kouluviihtyvyyttä?

Seminaarin aluksi kuulemme Terve Oppiva Mieli -hankkeen tuloksista, uuden Happy-kehittämishankkeen vaiheista ja päämääristä sekä erilaisista mahdollisuuksista, joilla koulut voivat tulla mukaan kehittämishankkeeseen. Happy-kehittämishankkeessa kehitetään oppilaiden ja opettajien tietoisuustaitopohjaiset hyvinvointiohjelmat kouluihin ja selvitetään, miten viedä tietoisuustaitoharjoituksia osaksi kouluarkea. Tilaisuuden avaa kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta!

Klo 14-14.30 kahvitarjoilu


Klo 14.30-16.30 Daniel J. Rechtschaffen: The Mindful Education (englanniksi)

Seminaarin loppuosa koostuu Keskittymiskykyä luokkaan -kirjan alkuperäisteoksen The Mindful Education Workbook - Lessons for Teaching Mindfulness to Students kirjoittaneen amerikkalaisen Daniel J. Rechtschaffen kokemuksista ja ideoista mindfulnessin toteutuksesta. Hän opettaa tietoisuustaitoja musiikin, urheilun, tarinankerronnan sekä pelien kautta. Hän on kouluttanut kouluja ja yhteisöjä sekä kiertänyt puhumassa konferensseissa eri puolilla maailmaa.

Rechtschaffen on toteuttanut työssään mindfulnessia useiden vuosien ajan ja todistanut sen hyviä tuloksia. Hän osaamisensa avulla pääset helposti alkuun tietoisuustaitojen hyödyntämisessä. Kun alat toteuttaa harjoitteita luokassasi, pääset itse huomaamaan kuinka keskittymiskyvyn parantuessa myös oppiminen helpottuu!

Klo 16.30 Cocktail-tilaisuus (vapaaehtoinen osallistuminen)

Voit halutessasi osallistua heti tilaisuuden jälkeen klo 16.30 alkavaan cocktail-tilaisuuteen, jonka aikana on mahdollista verkostoitua sekä keskustella Daniel J. Rechtschaffenin ja Terve Oppiva Mieli -tutkimusryhmäläisten kanssa.

Järjestäjä pidättää oikeudet aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.


Ilmoittaudu mukaan >>Osallistu Rechtschaffenin työpajaan seuraavana päivänä!

Tiistain 19.9. teemailtapäivä saa jatkoa keskiviikkona 20.9. Daniel Rechtschaffenin työpajan merkeissä. Työpajassa tehdään tietoisuustaitoharjoituksia Danielin ohjaamana ja tarjotaan yksityiskohtaisia neuvoja, kuinka tuoda tietoisuustaitoharjoitusten hyötyjä oppilaille. Daniel vastaa mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin tietoisuustaitoharjoitusten ohjaamisesta luokissa vuosikymmenten käytännön kokemuksella. Työpajan hinta on 35 € / osallistuja (sisältää kahvitarjoilun).

Lisätiedot ja ilmoittautuminen työpajaan osoitteessa www.terveoppivamieli.fi

Tutustu etukäteen Rechtschaffenin ajatuksiin:

 


Takaisin Koulutukset-sivulle

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.