Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Opettajan Tietopalvelun suosituimmat TOP 10


PÄIVITETTY 10.2.2023

1. Teematarinat

Kirjassa on runsaasti eri oppiaineisiin ja laaja-alaiseen osaamiseen liittyviä oppimiskokonaisuuksia. Mukana on selkeät toteutusohjeet, oppilaille kopioitavat tehtäväohjeet ja muun muassa arviointi- ja korttipohjia. Kokonaisuuksia on helppo soveltaa omien tarpeiden mukaisesti, ja niistä voi poimia myös lyhyitä tehtäviä. Kirja on jaettu viiteen jaksoon, joissa kussakin on ohjeet 4—5 teematarinan toteuttamiseen. Kukin jakso alkaa viriketekstillä, jolla voi motivoida ja innostaa oppilaita työskentelyyn. Kuhunkin teematarinaan annetaan yleiset toteutusohjeet, kehys, jossa kerrotaan kokonaisuuden etenemisvaiheet, ja oppilaiden tehtäväohjeet. Kirjassa on runsaasti kopioitavia tehtäviä.

Tilaa tästä


2. Aarreaitta

Tämän lukuvuoden kalenterissa teemana on osallisuus. Kirjaan on koottu asiaa ja ideoita aiheesta sekä opettajalle itselleen että oppilaille oppimisen tueksi. Kalenteri sisältää muun muassa viikkokalenterin heinäkuusta elokuuhun, työjärjestyspohjia, lukuvuosi- ja viikkosuunnitelmasivuja sekä muistiinpanotilaa arkipäivien kohdalla ja kirjan lopussa. Kalenteri on toteutettu yhteistyössä Alakoulun aarreaitan kanssa, ja se sopii erityisesti luokanopettajille. Ilmestyy 18.4.


Tilaa tästä

3. Huomaa hyvä! Vahvuuskalenteri 2023-2024

Huomaa hyvä! -kalenteri innostaa luonteenvahvuuksien harjoitteluun ja positiiviseen palautteenantoon. Se auttaa opettajaa suunnittelemaan työtään ja dokumentoimaan monenlaista edistymistä. Kalenterin rakenne kuljettaa opettajaa vahvuuksien viitoittamalla tiellä ja kutsuu kasvattamaan hyvää. Ilmestyy 20.4.

Tilaa tästä


4. Sinä selviät!

Tehtäväkirja tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden tutkia, ilmaista ja selittää huoliaan ja keskustella niistä kanssasi. Hauskat väritys-, piirros- ja kirjoitustehtävät parantavat tunteiden ymmärtämistä ja rohkaisevat myönteiseen ajatteluun. Tehtäväkirja on mainio tapa saada kouluikäiset ajattelemaan tunteitaan ja puhumaan niistä asioista, jotka heitä vaivaavat. Kirja on suunnattu yli 7-vuotiaille.

Tilaa tästä

5. Nestori Neuroni ja hämmästyttävät aivot

Nestori Neuroni ja hämmästyttävät aivot on lasten tietokirja, joka sisältää myös aikuisille suunnatun tietopaketin aivojen toiminnasta ja kehityksestä. Se auttaa sekä lasta että aikuista ymmärtämään lapsen yllättäviä ja hankalia reaktioita arjen eri tilanteisiin sekä kokeilemaan tunteiden säätelyä vaikeiden olojen voittamiseksi.

Tilaa tästä


6. Vahvuusvaris-käsinukke

ahvuusvaris on Huomaa hyvä! -tarinoiden päähenkilö. Käsinuken kanssa voitte luoda itse omia vahvuustarinoita ja elävöittää tuokioitanne lasten kanssa. Käsinukke sopii niin lapsen kuin aikuisenkin käteen. Huom! Käsinukkeja on rajoitettu erä.

Tilaa tästä

7. Nepsy-opas

Tässä oppaassa syvennytään täyden elämän elämiseen neuropsykiatristen erityisvaikeuksien kanssa! Kirja pohjautuu positiiviseen psykologiaan ja ratkaisukeskeisiin menetelmiin, joissa korostuvat esimerkiksi itsemyötätunto, resilienssi ja mindfulness. Opas tarjoaa tutkittua tietoa neuropsykiatrisista oireyhtymistä ja hyviä käytänteitä arjen eri tilanteisiin. Teosta elävöittävät kokemusasiantuntijoiden tarinat. Nepsy-opas toimii käsikirjanomaisena apuna arjen haastavien tilanteiden selvittämisessä. Kirja on toteutettu yhteistyössä Suomen Tourette- ja OCD-yhdistys ry:n kanssa.

Tilaa tästä


8. Hävitys

Hävitys — tapauskertomus on vuoden 2022 kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja. Hävitys kysyy, kuinka kirjoittaa itsestä, jos oma itse on hajotettu. Kuinka dokumentoida lapsuutensa kauheudet kulttuurissa, jossa aikuiset vihaavat lapsia ja haluavat pyyhkiä jäljet menneistä vääryyksistä? Iida Rauman kolmas romaani onnistuu mahdottomassa. Vimmainen vaatimus muistaa, rakkaus poltetun ja puretun Turun ihmeelliseen historiaan sekä ytimiin yltävä kipu punoutuvat häikäiseväksi kuvaelmaksi väkivallasta, jonka kehät laajenevat aina planeetan ääriin asti. Hävitys näyttää kirjallisuuden kyvyn kertoa totuus silloin, kun kaikki muut tavat puhua on torjuttu tai tuomittu hulluiksi.

Tilaa tästä

9. Huomaa hyvä! Vahvuusvariksen tarinakirja

Kirja sisältää 26 tarinaa, joista jokainen kytkeytyy vähintään yhteen luonteenvahvuuteen ja tunnetilaan. Kunkin tarinan lopussa on tehtäviä, joiden avulla voi syventää lukukokemusta keskustelemalla tarinasta lasten kanssa sekä vahvistaa lasten vahvuus- ja tunnetaitoja. Tarinat sisältävät myös tehtäviä kielelliseen kehitykseen sekä taito- ja taideaineisiin, jolloin tarinat toimivat alustuksina monenlaiselle mukavalle toiminnalle.

Tilaa tästä


10. Kotitalousopetuksen käsikirja

Kotitalousopetuksen käsikirja antaa yleiskäsityksen siitä, mitkä ovat kotitalousopetuksen tavoitteet ja sisällöt, miten kotitaloutta olisi viisasta opettaa ja arvioida sekä millaiset opetustilat helpottavat monipuolisten kotitaloustuntien pitämistä. Teoksessa kuvaillaan myös, miten kotitalousopetus vaikuttaa yksilön ja perheen elämään sekä miten kotitaloustaitojen lisääntyminen näkyy koko yhteiskunnassa. Lisäksi teoksessa pohditaan, miten oppilaiden erilaisuus otetaan huomioon opetuksen suunnittelussa, mitä vaaditaan hyvältä kotitalousopettajalta ja miten opettaja voi pitää huolta työhyvinvoinnistaan.

Tilaa tästäTILAA SUOSITUIMPIA ALLA:

JÄRJESTÄ: UUSIMMATNIMIHINTA

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.