Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.Jukka Hukka opettaa rauhoittumaan


Jukka Hukka- sarjassa on viisi teosta, jotka tarttuvat tärkeisiin aiheisiin. Jukka Hukka ja lohikäärmevauva -kirjassa teemana on rauhoittumisen harjoitteleminen. Teos sopii parhaiten alaluokille tai varhaiskasvatukseen.

Tarinassa rauhoittumista lähestytään huolista irtipäästämisen kautta. Jukka Hukka ja kaverit haluavat käydä katsomassa lohikäärmevauvaa. Jukan huolireppu painaa kuitenkin liikaa, ja hän jää matkasta. Rauhoittumisharjoituksen myötä kaverit palaavat kuitenkin takaisin, ja Jukka Hukka oppii jakamaan huoliansa heille. Olon kevennyttyä koko joukko voi jatkaa matkaa ja he pääsevät määränpäähänsä. Lohikäärmevauvalle luovutetaan huolet, sillä ne ovat hänen kavereitaan, ja lopuksi kaikilla on hyvä olla. Kerronta kulkee ihanasti runomuodossa ja vetää mukaansa.

Ensimmäisenä kirjasta nousee esiin vahvoin värein tehty kuvitus, joka imaisee lukijan mukaansa ja välittää Jukka Hukan ja kavereiden tunnelmat katsojille. Kuvitus houkuttelee lapsia tutkimaan kuvien yksityiskohtia ja rauhoittumaan myös sitä kautta. Kirja on melko iso: jokainen sivu on A4-paperin kokoinen. Kirjaa voi siis lukea hyvin esimerkiksi piirissä, niin että kauempanakin istuvat lapset näkevät kuvat. Miinusta kirja saa ainoastaan pehmeäkantisuudesta, sillä kovassa kulutuksessa kirja saattaa rypistyä nopeasti.

Kirjan lopussa on vielä neljä sivua työkaluja opettajalle, ohjeita kirjan lukemiseen ja huolista keskustelemiseen. Ensilukemalla ohjeet nolouden ja häpeän käsittelyyn tuntuvat hieman irrallisilta ja tarinaan liittymättömiltä, ja niiden käsittelyyn on oma tarinansa ohjeissa. Ohjeissa neuvotaan myös sarjaan kuuluvien Jukka Hukka -tunnekorttien käyttöä, mikä ei sinänsä tarjoa mitään uutta tunnekortteihin jo tutustuneille. Lisäksi tarjotaan rentoutumisharjoitus ja vinkkejä tunteiden käsittelyyn sekä ilon ja kiitollisuuden ruokkimiseen.

Ohjeet lopussa ovat hyviä siinä mielessä, että kirjan teemaan pääsee sukeltamaan syvemmälle ja oppimaan aiheesta, eikä tarina jää vain lukemisen tasolle. Kokenut tunnekasvattaja kuitenkin selviää varmasti ilman ohjeistustakin, kun taas aloitteleva aiheeseen tutustuja voi saada näistä käyttökelpoisia ideoita.

Kaiken kaikkiaan Jukka Hukka ja lohikäärmevauva on hyväntuulinen ja viehättävän näköinen teos, jonka kanssa on mukava lähteä lukuretkelle. Se houkuttelee sukeltamaan tarinan maailmaan ja rauhoittumaan hetkeen.

Kirjoittaja:
Vilma-Riikka Tiittanen
työuraansa aloitteleva erityis- ja luokanopettaja

Tutustu Jukka Hukkaan:


Ihastuttavasti kuvitettu Jukka Hukka -kirjasarja sisältää viisi satukirjaa, jotka on suunnattu 4—7-vuotiaille. Lorumuotoiset sadut ja niiden rakastettavat hahmot auttavat käsittelemään haastavia tunteita lasten kanssa. Saduissa käsitellään muun muassa rauhoittumista, itsetuntoa, ystävystymistä, ahdistusta, pelkoa ja menetystä.

Kuhunkin kirjaan on koottu ideoita ja tehtäviä satuun liittyvien tunnetaitojen harjoittelemiseksi lasten kanssa. Ne on koonnut KT Liisa Ahonen.

Tutustu Jukka Hukka -kirjoihin.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.