Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.


Kirjakerhon jäsenten etu: ilmaisia webinaareja!

Näihin webinaareihin voivat osallistua vain kirjakerhomme jäsenet. Webinaareista tulee jäsenille saataville myös tallenteet. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Zoomin sivuilla. Mukaan mahtuu 1000 osallistujaa / webinaari.

Jos olet jäsenemme, kirjaudu tunnuksillasi sisään verkkopalveluun, niin pääset sen jälkeen ilmoittautumaan webinaareihin tällä sivulla. Löydät ilmoittautumislinkin myös Oma tili -osiosta jäsenetujen alta. Jos et vielä ole jäsen, liity mukaan täällä.

Ryhmä toimivaksi - eväitä ryhmäyttämiseen -jäsenetuwebinaari
Tiistaina 16.8.2022 klo 18-19 Zoomissa


Miten voidaan tukea ryhmän vuorovaikutusta ja luoda pohjaa työrauhalle ja oppimismotivaatiolle?

Ryhmäyttäminen on ohjattua toimintaa, jonka tavoite on vahvistaa ryhmän jäsenten keskinäistä luottamusta ja turvallisuudentunnetta sekä lisätä ryhmän myönteistä ilmapiiriä. Myönteistä vuorovaikutusta vahvistamalla voidaan ennaltaehkäistä monia koulumaailman haasteita, kuten yksinäisyyttä, syrjimistä ja kiusaamista. Kun ryhmä toimii hyvin, ongelmatilanteet saadaan nopeammin ratkaistua ja kouluun on mukava tulla.

Tässä webinaarissa pääset kuulemaan ryhmäilmiöstä ja ryhmän toimintaan vaikuttavista tekijöistä. Saat myös konkreettisia työkaluja ryhmän toimivuuden ja myönteisen ilmapiirin lisäämiseen. Webinaari sopii niin peruskoulussa kuin toisella asteella työskenteleville.

Webinaarin vetää Laura Jääskeläinen, joka on aineenopettaja sekä ryhmä- ja vuorovaikutusvalmentaja. Hän on tehnyt pitkäjänteisesti töitä ryhmäyttämisen edistämiseksi kokeilemalla erilaisia menetelmiä omien yläkoulun opetusryhmiensä kanssa, kouluttamalla opettajia sekä jakamalla tietoa, havaintojaan ja käytännön vinkkejä muun muassa Youtube-kanavansa avulla. Lauralta ilmestyy webinaarin aiheesta kirja Ryhmä toimivaksi - Helppoja harjoituksia ryhmäyttämiseen.

JÄSEN: kirjaudu tunnuksillasi sisään verkkopalveluun, jotta pääset katsomaan tallenteen täällä.

Luokanvirittäjä - miten tukea oppilaiden työskentelyä? -jäsenetuwebinaari
Tiistaina 20.9.2022 klo 18-19 Zoomissa


Miten toimit, kun havaitset oppilaalla itsesäätelyn vaikeuksia tai yli- tai alivireystiloja?

Joskus yksi oppilas saattaa olla niin ylivirittynyt, että koko luokan voi olla vaikea rauhoittua. Tällöin koko luokalle teetettävä keskittymisharjoitus voi edistää kaikkien oppilaiden hyvinvointia. Vain muutama harjoitukseen käytetty minuutti koulupäivän tai oppitunnin alussa voi ratkaista sen, miten oppiminen sujuu koko päivänä. Kun opettaja saa heti päivän alussa viritettyä luokan oikealle oppimisen taajuudelle, on opettaminen helpompaa.

Tässä webinaarissa saat tietoa, miten muun muassa ryhmäytymiseen, vireystilan säätelyyn, keskittymiseen ja läsnäolotaitoihin liittyvät harjoitukset auttavat tukemaan koko luokan työskentelyä. Saat myös keinoja tarkastella luokassa esiintyviä oppilaiden vaikeuksia ja tuen tarpeita uudesta näkökulmasta.

Webinaarin vetää Maiju Multanen, joka on steinerkoulun luokanopettaja, erityisopettaja ja äidinkielen aineenopettaja. Lisäksi hän on valmistunut taideterapeutiksi Eino Roiha -instituutista sekä suorittanut lasten tunne- ja tietoisuustaitojen ohjaaja -koulutuksen. Häneltä ilmestyy webinaarin aiheesta kirja Luokanvirittäjä — 150 harjoitusta oppilaiden työskentelyn tukemiseen.

JÄSEN: kirjaudu tunnuksillasi sisään verkkopalveluun, jotta pääset ilmoittautumaan webinaariin tällä sivulla.


Kaikille avoin webinaari:


Kukoistava opetus — Resilienssin ja kouluhyvinvoinnin vahvistaminen hyvinvointiopetuksen avulla -ilmaiswebinaari
Torstaina 1.9.2022 klo 18-19.30 Zoomissa


Tervetuloa tutustumaan kukoistavaan opetukseen ja perehtymään kaikkeen siihen tärkeään ja merkitykselliseen, mitä hyvinvointitaitojen opetus tuo mukanaan!

Positiivisen pedagogiikan asiantuntijat Pauliina Avola ja Viivi Pentikäinen kertovat illan aikana hyvinvointiopetuksen sisällöistä ja menetelmistä, joiden avulla voidaan vahvistaa lasten ja nuorten hyvinvointia, kouluviihtyvyyttä sekä kehittää ja kasvattaa resilienssiä. Hyvinvointitaitojen opetuksen hyödyt on tutkimuksissa vahvistettu lisäävän sekä kouluviihtyvyyttä että oppimista ja vahvistavan mielenterveydelle tärkeää psyykkistä joustavuutta, eli resilienssiä.

Webinaarissa pääset kuulemaan tiiviin ja innostavan perehdytyksen tehtäväkirjan kymmenen hyvinvointitaidon opettamiseen ja kokeilemaan useampaa helppoa ja suoraan kouluun vietävää harjoitusta. Viivi ja Pauliina kertovat myös helpoista ja heti käyttöön otettavista harjoituksista, joilla hyvinvointiopetuksen taitoja on mahdollista sisällyttää kaikkeen opetuksen läpi kouluvuoden. Hyvinvointiopetus vahvistaa myös aikuisten jaksamista ja hyvinvointia. Kukoistava opetus ja hyvinvointitaitojen harjoittelu saa koko kouluyhteisön kukoistamaan yhdessä!

Webinaarin vetävät KM Pauliina Avola ja VTM Viivi Pentikäinen, jotka ovat kirjoittaneet yhdessä Kukoistava kasvatus - Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen käsikirjan sekä Kukoistavan tehtäväkirjan, joka on tarkoitettu käytettäväksi lasten, nuorten ja aikuisten hyvinvointitaitojen harjoitteluun. Hyödynnä näiden kirjojen webinaaritarjoukset 8.9. mennessä täällä.

Tähän webinaariin osallistuminen ei edellytä kirjakerhon jäsenyyttä.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.