Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Lasten kielelliset vaikeudet
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 45,00 €
JÄSENELLE 38,30 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-309-4
  • Sidottu, 397 sivua
  • Tilausnumero 100083778

Sari KunnariMarja Laasonen (toim.)

Lasten kielelliset vaikeudet

Haasteiden tunnistaminen ja kuntoutus

Noin joka viidennellä lapsella esiintyy eriasteisia puheen ja kielen kehityksen haasteita, joiden vaikutukset voivat olla kauaskantoisia.

Kielenkehityksen vaikeudet voivat rajoittaa merkittävästi lapsen toimintakykyä arjessa ja heijastua pitkälle nuoruus- ja aikuisikään muun muassa oppimisvaikeuksina, sosiaalisina ja tunne-elämän ongelmina sekä vaikeutena jatkokouluttautua tai työllistyä. Puheen ja kielen kehityksen vaikeuksien kauaskan- toisten seurausten vuoksi onkin äärimmäisen tärkeää, että vaikeudet tunnistetaan mahdollisimman varhain. Näin myös tarvittavat tukitoimet ja kuntoutus päästään aloittamaan ajoissa.

Teos jakautuu kolmeen osaan.

Ensimmäisessä osassa kuvataan puheen ja kielen kehityksen vaikeuksien taustatekijöitä, esiintyvyyttä ja oirekuvaa sekä suomalaisia diagnosointikäytänteitä.

Toisessa osassa perehdytään vaikeuksien eri ilmenemismuotoihin.

Kolmannessa osassa perehdytään aluksi Suomen terveydenhuoltojärjestelmään erityisesti lasten kehitysseurannan ja tuen tarpeen arvioinnin sekä kuntoutuksen näkökulmasta. Sen jälkeen käsitellään pääasiassa puheen ja kielen kehityksen vaikeuksien puheterapeuttista kuntoutusta mutta myös muita kuntoutuksen muotoja.

Teos tarjoaa mahdollisimman ajantasaisen ja monipuolisen katsauksen lasten kielellisiin vaikeuksiin ja niiden kuntouttamiseen.

Tärkeänä osana teosta ovat käytännönläheiset esimerkit ja vinkit kuntoutuksen erilaisista lähestymistavoista ja menetelmistä.

Toivomme, että teos toimii sekä ammattilaisille että lasten vanhemmille helposti lähestyttävänä tietolähteenä, silloin kun tiedon tarve lasten puheen ja kielen kehityksen vaikeuksista ja niiden tukemisesta on ajankohtaista.
Kirjan toimittajat

Sari Kunnari
on puheterapeutti ja logopedian professori, joka on tehnyt pitkään kieltenvälistä vertailututkimusta puheen ja kielen kehityksestä. Tyypillisen kehityksen lisäksi hänen erityistä osaamisalaansa ovat kehitykselliseen kielihäiriöön ja kuulovikoihin liittyvät kielelliset vaikeudet.

Marja Laasonen on neuropsykologian erikoispsykologi ja logopedian professori, jolla on pitkä kliininen ura kehityksellisen kielihäiriön parissa. Hänen tutkimuksensa on keskittynyt kieleen perustuviin haasteisiin, kuten lukemisvaikeuteen ja kehitykselliseen kielihäiriöön.

Kaikki teoksen luvut on vertaisarvioitu.

  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-309-4
  • Sidottu, 397 sivua
  • Tilausnumero 100083778

Arvostelut kirjasta Lasten kielelliset vaikeudet

Kattava teos!

Kirja sopii hyvin esim. puheterapeuteille ja psykologeille tai muille lasten kielellisistä vaikeuksista kiinnostuneille. Se sisältää paljon tietoa erilaisista kielellisistä vaikeuksista ja niiden kuntouttamisesta. Kirjasta on myös helppo "poimia" yksittäisiä kappaleita tietyistä aiheista, mihin haluaa tutustua tarkemmin. On harvinaista herkkua lukea tästä aiheesta tietokirjaa suomen kielellä!

- Emilia

Upea ja selkeä koonti

Kattava ja selkeä opas opettajalle, erityisopettajalle, puheterapeutille tai psykologille. Pidin kirjan jäsennyksestä, jossa on oma osuutensa kielellisten vaikeuksien taustasta, vaikeuksien ilmenemisestä ja kuntoutuksesta. Erityisesti kuntoutusosiossa on paljon sellaista tietoa, jota muualta on vaikeaa löytää. Kirjoittajina ovat alansa huippuasiantuntijat. Suosittelen lämpimästi!

- Riikka

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.