Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Opettajan hyvinvointikirja
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
TARJOUS 9,90 €
Hinta voimassa 17.12.2023 asti Normaalihinta 39,00 € Normaali jäsenhinta 33,00 € Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-086-4
  • Nidottu, 275 sivua
  • Tilausnumero 177177808

Reetta YrttiahoSusanna Posio

Opettajan hyvinvointikirja

Positiivisen psykologian työkaluja työhyvinvoinnin tueksi

Miten sinä voit juuri nyt? Riittääkö sinulla jaksamista niin työpäivään kuin sen jälkeenkin? Koetko työsi merkitykselliseksi?

Oma työ voi herättää innostusta ja intohimoa, mutta yhtä lailla se voi tuntua maailman suurimmalta taakalta. Toisinaan taas ajatukset työstä seilaavat laidasta toiseen. Työn parissa kuluttaa joka tapauksessa suuren osan päivästä. Siksi on tärkeää tiedostaa, kuinka työ vaikuttaa meihin ja hyvinvointiimme.

Tämä kirja on opettajan oma hyvinvointikirja. Se ei voi tarjota lisäresursseja, pienentää oppilasryhmiä tai vaikuttaa koulujen sisäilmaongelmiin, mutta sen avulla opettajan on mahdollista lisätä omia voimavarojaan. Helposti lähestyttävä teos esittelee positiivisen psykologian ja työhyvinvoinnin tutkimuksia sekä opettajien omia kokemuksia työssä jaksamisesta. Tutkimustiedon lisäksi kirja tarjoaa harjoituksia ja työkaluja oman hyvinvoinnin sekä työhyvinvoinnin parantamiseen.

Reetta Yrttiaho on kasvatustieteiden maisteri, luokanopettaja, valmentaja ja positiivisen psykologian asiantuntija. Kasvatustieteen koulutus ja yli kymmenen vuoden kokemus opettajan työstä, positiivisen psykologian sekä työ- ja organisaatiopsykologian opinnot ovat kehittäneet Yrttiahosta opetustyön hyvinvoinnin asiantuntijan. Hänen intohimonaan on edistää hyvinvointia niin työnsä parissa kuin omassa elämässään.

Susanna Posio on kasvatustieteiden maisteri, luokanopettaja ja positiivisen psykologian asiantuntija. Kiinnostus ihmismieleen ja vuorovaikutukseen työelämässä ovat vieneet hänet myös opiskelemaan johtamista ja työhyvinvointia. Posio on toiminut opettajana yli kymmenen vuotta, ja hänellä on halua auttaa ihmisiä kulkemaan kohti kukoistavampaa ja merkityksellisempää elämää.

Reetta ja Susanna ovat luoneet opettajien ja kasvatushenkilöstön työhyvinvointia tukevan Kohti kukoistavaa koulua -koulutuksen. Heidän tavoitteenaan on luoda merkityksellisempää ja parempaa työelämää kaikille.

Katso kirjaan liittyvä webinaaritallenne.

  • 1. painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-086-4
  • Nidottu, 275 sivua
  • Tilausnumero 177177808

Arvostelut kirjasta Opettajan hyvinvointikirja

Pidä itsestäsi huolta

Opettajan hyvinvointikirja on mainio käytännönläheinen opas oman hyvinvoinnin arviointiin ja kehittämiseen. Kirjassa käydään läpi mistä asioista hyvinvointi koostuu, samalla tarjoten runsaasti tehtäviä, joissa voi pohtia omaa tilannetta. Kirjassa on vahva painotus positiiviseen psykologiaan ja sen hyödyntämiseen omassa työssä, hyvän korostaminen ja myötätunto itseä kohtaan auttavat tukemaan omaa jaksamista vaativassa työssä. Kirjassa on myös paljon teoriaa ja harjoituksia tunnetaitojen kehittämiseen. Suosittelen kirjaa kaikille varhaiskasvatuksessa työskenteleville, sillä huolimatta siitä, että opus on suunnattu koulun opettajille, sen sisältämä teoria ja harjoitteet sopivat kaikille työssäjaksamisen tukemiseen.

- Emily

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.