Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Opettajan vaikeat kysymykset
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,00 €
JÄSENTARJOUS 10,00 €
Hinta voimassa 2.4.2023 asti Normaali jäsenhinta 33,00 € Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-093-2
  • Nidottu, 309 sivua
  • Tilausnumero 166577820

Juho Norrena

Opettajan vaikeat kysymykset

Arvot, rajat ja työn merkityksellisyys

Kuinka paljon itsestä ja omasta persoonastaan voi ammatilleen antaa? Kuinka voi jaksaa työssään ja silti kehittää itseään ammatillisesti? Entä katoaako kutsumus, jos töitä tekee vähemmän?

Jokaisessa työssä on pitkä lista tehtävään kuuluvia asioita. Sitten on vielä runsaampi joukko asioita, jotka eivät missään nimessä kuulu omaan ammatillisuuteen. Tämä kirja kertoo opettajan työn kysymyksistä, jotka eivät mahdu kumpaankaan edellä mainittuun luokkaan. Ne ovat tekijöitä, jotka haastavat opettajan ajattelun, jaksamisen, kutsumuksen ja lopulta hyvinvoinnin.

Opettaja on vaikeiden kysymysten äärellä päivittäin. Ratkaistavina ovat muun muassa hyvinvoinnin rakentaminen, kiusaamisen vähentäminen ja tuen tarpeisiin vastaaminen. Toisaalta pitäisi löytää aikaa pohtia, mitä luokan hallinta, kuri, auktoriteetti, oppilaslähtöisyys — tai ylipäätään koulun tehtävä — tarkoittavat tässä ajassa.

Tässä teoksessa pohditaan opettajan työn eettisiä näkökulmia ajankohtaisten puheenaiheiden taustalla ja annetaan eväitä opettajan työn haasteiden ratkaisemiseen. Keskeistä on tunnistaa opettajan työn rajat ja oppia hallitsemaan niitä. Kirjassa esitellään myös käytännön harjoituksia, joilla työmäärä ei vähene mutta sen saa tuntumaan siedettävämmältä.

FT Juho Norrena on opetuspäällikkö, opettajakouluttaja ja tietokirjailija. Hän on aikaisemmin kirjoittanut muun muassa teokset Oman oppimisen kapteeni (PS-kustannus 2019) ja Innostava koulun muutos (PS-kustannus 2015).

  • 1. painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-093-2
  • Nidottu, 309 sivua
  • Tilausnumero 166577820

Arvostelut kirjasta Opettajan vaikeat kysymykset

Kinkkisimmät kysymykset kompaktissa paketissa

Norrena tietää, mistä puhuu - ja uskaltaa puhua. Nimittäin: opettajuuden tabukysymyksistä, joita ei kokouksissa koskaan "ehditä" keskustella (vaikka niistä juuri pitäisi). Erittäin tärkeä kirja jokaiselle motivoituneelle ammattikasvattajalle. Suosittelen!

- Kalle Manninen

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.