Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Käyttäytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiväline
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
TARJOUS 20,90 €
JÄSENTARJOUS 10,45 €
Hinta voimassa 28.8.2022 asti Normaalihinta 59,00 € Normaali jäsenhinta 50,00 € Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2018
  • ISBN 978-952-451-870-3
  • Sidottu, 92 sivua
  • Tilausnumero 150964481

Erkko SointuHannu SavolainenKristiina LappalainenMatti KuorelahtiRisto HotulainenVesa NärhiMatthew C. LambertMichael H. Epstein

Käyttäytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiväline

Kaikilla lapsilla on vahvuuksia. Kun lapsi tarvitsee tukea, on helpompi lähteä vahvuuksista liikkeelle. Vahvuuksien systemaattinen arviointi luo paremman pohjan yhteistyölle, koska se nostaa luotettavasti esiin lapsessa ja lapsen ympärillä positiivisia näkökulmia, joita tukitoimissa voidaan käyttää. Käyttäytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiväline eroaa perinteisestä ongelmakeskeisestä arvioinnista siinä, että arviointilomakkeiden kaikki väittämät on ilmaistu myönteisesti. Kaikki arvioitsijat — oppilas itse, vanhempi ja opettaja — kiinnittävät huomiota sellaisiin ulottuvuuksiin, joissa oppilas ennestään jo osoittaa vahvuuksia eli osaamista, sekä niihin alueisiin, joissa hänellä on kehittämistarpeita.

Tähän kirjaan sisältyy sekä arviointivälineen käyttöohjeet että itse arviointiväline eli kopioitavat arviointilomakkeet oppilaalle, opettajalle ja vanhemmalle ja niiden yhteenvetolomake. Kirja pohjautuu Michael H. Epsteinin teokseen BERS 2 — Behavioral and emotional rating scale. Se on muokattu suomalaiseen kieleen ja kulttuuriin sekä koulujen käyttöön sopivaksi Suomessa tehtyjen tutkimusten perusteella. Tutkimustulokset osoittavat arviointivälineen olevan luotettava suomalaisessa kasvatusjärjestelmässä.

Käyttäytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiväline soveltuu peruskouluikäisten sekä toisen asteen lasten ja nuorten vahvuuksien arviointiin. Arviointivälinettä voidaan käyttää tavoitteiden asettamisen, tukitoimien vaikuttavuuden arvioinnin, kodin ja koulun välisen yhteistyön ja opettaja-oppilassuhteen rakentamisen työkaluna. Se soveltuu hyvin tutkimustarkoituksiin.

"Tulen varmasti käyttämään tätä arviointivälinettä omassa työssäni, sillä koen tällaiselle välineelle olevan tarvetta ja arviointivälineen helppokäyttöisyyden vuoksi en koe sen käytön vievän liikaa aikaani. Suosittelisin lämpimästi tätä arviointivälinettä muillekin opettajille ja etenkin opinto-ohjaajille."
Katariina Lausmaa, laaja-alainen erityisopettaja

Lue arvio kokonaisuudessaan

  • 1. painos, 2018
  • ISBN 978-952-451-870-3
  • Sidottu, 92 sivua
  • Tilausnumero 150964481

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.