Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Keskittymiskykyä luokkaan
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
TARJOUS 6,90 €
Hinta voimassa 14.4.2024 asti Normaalihinta 40,00 € Normaali jäsenhinta 34,00 € Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2017
  • ISBN 978-952-451-774-4
  • Nidottu, 249 sivua
  • Tilausnumero 184059139

Daniel J. Rechtschaffen

Keskittymiskykyä luokkaan

Tietoisuustaitoharjoitusten opaskirja

Nopeatempoinen, runsasvirikkeinen ja koukuttava elinympäristö haastaa tarkkaavaisuuttamme. Miten voit auttaa ja tukea oppilaita ilman että kuormitut entisestään? Miksi tarkkaavaisuus ja sen kehittäminen on niin tärkeää?

Lasten ja nuorten parissa toteutetut kansainväliset tutkimukset ovat osoittaneet tietoisuustaitojen harjoittamisen kehittävän lasten ja nuorten tarkkaavaisuutta, itsesäätelyä, itsetuntoa, emotionaalista tasapainoa, käyttäytymisen hallintaa, onnellisuutta, sosiaalisia taitoja ja toiminnanohjausta.

Lisäksi tietoisuustaitojen on osoitettu vähentävän mm. ADHD-oireita, ahdistusta, masennusta, aggressiivista käyttäytymistä ja koettua stressiä. Tämän opaskirjan tavoitteena on rohkaista opettajia sisällyttämään tietoisuustaitojen harjoittaminen ja tunneälyn kehittäminen työhönsä lasten ja nuorten parissa. Opaskirja on täynnä hauskoja ja helppoja harjoituksia, joita voi toteuttaa aina esikoulusta toiselle asteelle saakka. Niiden avulla harjoitellaan niin keskittymiskykyä kuin muitakin oppimismahdollisuuksia parantavia asioita, kuten itsesäätelyä. Mukana on myös käytännöllisiä vinkkejä ja tekniikoita.

Vaikka tietoisuustaitojen harjoittaminen vie joitakin minuutteja koulujen kiireisestä päivärutiinista, siihen käytetyt minuutit tulevat nopeasti takaisin.

Sen lisäksi että Daniel elää kuten opettaa, hän on yksi tietoisuustaitoja koulumaailmaan jalkauttavista ja opettavista pioneereista Yhdysvalloissa. Danielia kokeneempaa ihmistä kertomaan tietoisuustaidoista ja niiden harjoittamisesta koulussa maailmasta siis tuskin löytyy! Danielin aitous, pitkä kokemus, kyky kirjoittaa selkeästi ja ymmärrettävästi ja kyky nähdä sydämellään ovat syitä, miksi juuri tämän kirjan lukeminen on hyödyllinen kokemus. Kirjasta saa erittäin hyvän yleiskuvan siitä, mistä tietoisuustaidoissa on kyse. Lisäksi siinä kuvataan selkeässä järjestyksessä viisi erilaista lukemisen taitoaluetta (englanniksi literacy), joita tietoisuustaitojen harjoittaminen ihmisessä kehittää, sekä tarjotaan konkreettisia työkaluja harjoitusten muodossa jokaiselle lasten ja nuorten parissa toimivalle aikuiselle. Kirjan lukeminen yhdistettynä opettajan omaan tietoisuustaitojen harjoittamiseen saattaa muuttaa paitsi opettajan työn myös koko muun elämän entistä antoisammaksi ja merkityksellisemmäksi.
Salla-Maarit Volanen


"Harjoituksia läpi käydessä tulee useita ahaa-hetkiä, jolloin opettajana voi huomata, miten pienillä asioilla voi olla suuria vaikutuksia."
Jenni Mäkinen, luokanopettaja

Lue arvio kokonaisuudessaan

  • 1. painos, 2017
  • ISBN 978-952-451-774-4
  • Nidottu, 249 sivua
  • Tilausnumero 184059139

Arvostelut kirjasta Keskittymiskykyä luokkaan

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.