Päivitämme verkkopalveluitamme 30.11.2022. Sivut voivat olla hetkellisesti poissa käytöstä. Pahoittelemme aiheutuvaa häiriötä.
Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Huomaa hyvä! Vahvuusvariksen tarinakirja
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
TARJOUS 13,90 €
Hinta voimassa 24.12.2022 asti Normaalihinta 29,00 € Normaali jäsenhinta 25,00 € Ostoskorissa 0 kpl
 • 1. painos, 2021
 • ISBN 978-952-370-074-1
 • Sidottu, 171 sivua
 • Huomaa hyvä!
 • Tilausnumero 157177705

 • Suositusikä: 4+

Lotta UusitaloKaisa Vuorinen

Huomaa hyvä! Vahvuusvariksen tarinakirja

Kaverin ystävällisyys ja myötätuntoisuus auttavat, kun uimaretkellä paarma puree ja sitten vie pyyhkeen. Arviointikykyä ja rohkeutta tarvitaan markiisin ollessa jumissa kreivin ja herttuan välissä, ja kun keksiretken venähtäessä eksytään metsään, näkökulmanottokyky on tarpeen… Variksen siivet kantavat, vaikka joskus hommat menevät pyrstölleen.

Kirja sisältää 26 tarinaa, joista jokainen kytkeytyy vähintään yhteen luonteenvahvuuteen ja tunnetilaan. Kunkin tarinan lopussa on tehtäviä, joiden avulla voi syventää lukukokemusta keskustelemalla tarinasta lasten kanssa sekä vahvistaa lasten vahvuus- ja tunnetaitoja. Tarinat sisältävät myös tehtäviä kielelliseen kehitykseen sekä taito- ja taideaineisiin, jolloin tarinat toimivat alustuksina monenlaiselle mukavalle toiminnalle.

Tarinat sopivat hyvin alkuopetukseen mutta käyvät myös vähän nuoremmille ja vanhemmille. Niitä voi lukea koulussa, päiväkodissa, kotona, mummolassa, kaverilla ja missä vain, missä variksiakin lentää.

Jos luonteenvahvuudet eivät ole sinulle vielä tuttuja, on tämä kirja loistava keino tutustua niihin. Tässä on nimittäin aivan mielettömän upeasti toteutettu tarinallinen kokonaisuus luonteenvahvuuksista.
Niina Fernström

FT Lotta Uusitalo on erityispedagogiikan dosentti Helsingin yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Hän on kiinnostunut luonteenvahvuuksista ja myötätunnosta sekä oppimisen vaikeuksista ja positiivisen psykologian mahdollisuuksista tarjota niihin apua.

KM, erityisluokanopettaja Kaisa Vuorinen on positiivisen pedagogiikan väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa. Hän on kiinnostunut luonteenvahvuuksista ja niiden potentiaalista hyvän ja onnellisen elämän mahdollistajina.

Yhdessä Lotta ja Kaisa ovat tutkineet luonteenvahvuusopetusta, luennoineet aiheesta lukuisissa maissa ja tuottaneet paljon käytännönmateriaalia kasvatus-ja opetustyöhön (ks. positive.fi).

Kuvittaja: Ina Majaniemi

 • 1. painos, 2021
 • ISBN 978-952-370-074-1
 • Sidottu, 171 sivua
 • Huomaa hyvä!
 • Tilausnumero 157177705

 • Suositusikä: 4+

Arvostelut kirjasta Huomaa hyvä! Vahvuusvariksen tarinakirja

Loistava kirja

Tämä kirja on mahtava! Tarinoiden kautta tutustutaan erilaisiin vahvuuksiin. Jokaisen tarinan jälkeen on kysymyksiä/ideoita miten lasten kanssa voi pohtia nämä vahvuudet.

- Melanie

Todella helposti hyödynnettävä kirja. Jokaisesta vahvuudesta on tarina, jonka jälkeen valmiita ideoita yhteiseen keskusteluun ja toimintaan. Plussana tarinoiden lyhis versiot, jotka sopivat pienemmillekin lapsille.

- Vahvuusbongari

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

 • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.