Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Stressitasapaino
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
TARJOUS 14,90 €
Hinta voimassa 14.4.2024 asti Normaalihinta 28,00 € Normaali jäsenhinta 25,00 € Ostoskorissa 0 kpl
  • 2022
  • ISBN 9789523822931
  • Sidottu, 224 sivua
  • Tilausnumero 184085064

Riku AaltoSatu Tuominen

Stressitasapaino

Parempaa elämää pidempään

Mitä huonommassa kunnossa olemme, sitä vähemmän kuormitusta siedämme ja sitä hitaammin voimavarat elpyvät stressitilanteen lauettua.

Moni haaveilee stressittömästä elämästä. Sitä ei kuitenkaan kannata tavoitella, sillä vaikka liiallinen kuormitus johtaa pitkään jatkuessaan terveyden heikkenemiseen, ei myöskään liian vähäinen kuormitus tee hyvää. Keho kaipaa ja kestää hetkellistä kovaakin kuormitusta, mutta ei jatkuvaa liiallista kokonaiskuormitusta.

Aikamme vitsaus on alipalautuminen. Se ei johdu pelkästään liiasta kuormittumisesta, vaan myös kapasiteettimme kaventumisesta. Liiallinen istuminen, ruutuaika ja fyysinen passiivisuus johtavat siihen, että särkymävaramme on olematon.

Ratkaisu ei ole stressin välttelemisessä vaan stressitasapainossa. On tärkeää löytää itselle sopiva kuormituksen ja levon suhde. On myös olennaisen tärkeää oppia palauttamaan voimavaroja ja kehittää niitä.

Siitä tässä kirjassa on kyse: palautumistaitojen kehittämisestä, kuormituksen säätelystä ja turvamarginaalin rakentamisesta, mielen taitoja sekä kehon turnauskestävyyttä kehittämällä.

Liikuntafysiologi Satu Tuominen on sykevälivaihtelun ja palautumisen asiantuntijana. Hän on ollut kehittämässä suorituskykyä ja hyvinvointia edistävää sykeväliteknologiaa Firstbeatilla, joka on kansainvälinen hyvinvoinnin ja huippuurheilun parissa toimiva yritys. Hänellä on monipuolinen urheilutausta niin kilpaurheilijana kuin valmentajana muun muassa maastohiihdon parissa.

Fysioterapeutti ja ammattivalmentaja Riku Aalto on personal trainingin uranuurtaja Suomessa. Hän on täydentänyt osaamistaan muun muassa liikuntahallintotutkinnolla, työhyvinvointivalmentajakoulutuksella sekä ravinto-, voima- ja psyykkinen valmentaja -opinnoilla. Riku on kirjoittanut
40 kirjaa harjoittelusta, ravitsemuksesta ja fyysisestä hyvinvoinnista.

  • 2022
  • ISBN 9789523822931
  • Sidottu, 224 sivua
  • Tilausnumero 184085064

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.