Bo Hejlskov Elven

Kenen ongelma?

Haastavat tilanteet koulun arjessa

  • Kenen ongelma?
  • Kenen ongelma?
Opike, Kehitysvammaliitto
1 painos, 2016
ISBN 978-951-580-662-8
139 sivua
Sidottu
Tilausnumero 793057823

kpl

Normaalihinta 45,00 € Normaali jäsenhinta 41,00 €

Opettajan työtä ja oppilaiden oppimista voivat haitata erilaiset konfliktit ja käyttäytymiseen liittyvät ongelmat. Elvén käsittelee kirjassaan sitä, miten opetushenkilöstö saattaa ajatella ja voi toimia kohdatessaan oppilaita erilaisissa haastavissa tilanteissa. Lähtökohtana on vähäeleiseen kohtaamiseen perustuva suhtautumistapa, ja toimintatavat koskevat muun muassa oppilaaseen kohdistuvien vaatimusten sopeuttamista ja konfliktien hallintaa.

Kirjassa on myös konkreettisia ehdotuksia tilanteisiin, joissa konflikti on jo meneillään, sekä lähteitä ja vinkkejä, jotka syventävät kirjan lukujen sisältöä.

Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka työskentelevät oppilaiden kanssa koulussa — opettajille, erityisopettajille, kouluavustajille, vapaa-ajanohjaajille ja koulun johdolle — ja sitä voidaan hyödyntää esikoulusta lukioon.

Bo Hejlskov Elvén on laillistettu psykologi. Hän on pitkään kouluttanut ja ohjannut opettajia ja hoitohenkilökuntaa, miten toimia ongelmallisen käyttäytymisen kanssa. Elvén on kirjoittanut aiheesta useita kirjoja ja on suosittu luennoitsija.