Kaija CollinSusanna PaloniemiHelena Rasku-PuttonenPäivi Tynjälä (toim.)

Luovuus, oppiminen ja asiantuntijuus

  • Luovuus, oppiminen ja asiantuntijuus
  • Luovuus, oppiminen ja asiantuntijuus
WSOYpro
1. painos, 2010
ISBN 978-951-0-36345-4
253 sivua
Nidottu
Tilausnumero 776635453

kpl

Normaalihinta 41,00 € Normaali jäsenhinta 37,00 €

Uutuuskirjassa kuvataan työelämässä edellytettävää asiantuntijuutta, asiantuntijuuden kehittymistä sekä oppimisen edellytyksiä ja haasteita. Lisäksi tarkastellaan sitä, miten työelämän kovenevat vaatimukset näkyvät yksittäisen työntekijän hyvinvoinnissa ja miten ammatti-identiteetin kehittyminen voidaan turvata.

Nopeatempoinen työelämä edellyttää toimijoiltaan vahvaa osaamista, sitoutumista, luovuutta ja innovatiivisuutta. Samaan aikaan luovan toiminnan mahdollisuudet voivat olla uhattuina. Luovuus samoin kuin mahdollisuudet ammatti-identiteetin kehittymiseen ja työhyvinvoinnin ylläpitämiseen tarvitsevat tuekseen toimivan työyhteisön ja tasa-arvoisen ilmapiirin. Siksi kirjassa pohditaan myös yhteisöllisen luovuuden ja innovatiivisuuden ehtoja ja haasteita.

Kirja soveltuu oppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin esimerkiksi kasvatustieteen ja yhteiskuntatieteen aloille. Lisäksi kirjaa voivat työssään hyödyntää työelämän kouluttajat, henkilöstön kehittäjät ja ammatillisen sektorin kouluttajat.