Aki LuostarinenJuuso Henrik Nieminen

Arvioinnin käsikirja

Uutuus
  • Arvioinnin käsikirja
  • Arvioinnin käsikirja
PS-kustannus
1. painos, 2019
ISBN 978-952-451-928-1
390 sivua
Sidottu
Tilausnumero 635369394

kpl

Normaali jäsenhinta 38,00 €

Arviointi on keskeinen opettajan työväline oppimisen ohjaamisessa, ja siihen suhtaudutaan syystäkin vakavasti.

Toisinaan arviointi saatetaan jopa kokea kuormittavaksi, ristiriitaiseksi ja haastavaksi. Se on opetuksen kehittämiseen liittyvässä keskustelussa jatkuvasti kuuma peruna — jos ei nyt ihan pakkomielle. Se ohjaa opiskelua ja oppimista enemmän kuin mikään muu tekijä oppimistilanteissa.

Arviointi auttaa ymmärtämään asetetut tavoitteet, löytämään keinot tavoitteiden saavuttamiseksi ja lopulta tunnistamaan, millainen osaaminen tietyllä hetkellä on saavutettu. Jos arviointi näyttää opettajasta monimutkaiselta ja useaan suuntaan kurkottavalta otukselta, sellaiseksi myös oppijat sen kokevat.

Arvioinnin käsikirjan tavoitteena on syventää arviointiymmärrystä ja -osaamista sekä selkiyttää arvioinnin eri näkökulmia.

Uskallatko haastaa arviointiajatteluasi ja lähteä yhdessä kirkastamaan arvioinnin sävyjä? Tämä kirja tarjoaa lukuisia teoreettisia ja käytännöllisiä työkaluja oman arviointipolun värien kirkastamiseen. Voit itse päättää, kuinka näitä suteja ja pensseleitä käytät ja millaisissa väreissä polkusi säihkyy.