Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Psyykkisesti oireileva oppilas
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
TARJOUS 4,90 €
Hinta voimassa 14.4.2024 asti Normaalihinta 39,00 € Normaali jäsenhinta 33,20 € Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-936-6
  • Nidottu, 244 sivua
  • Tilausnumero 184069381

Mira Talala

Psyykkisesti oireileva oppilas

Jokainen opettaja on kohdannut luokassaan oppilaan, joka vaikuttaa väsyneeltä ja jolla kotitehtävät ovat useimmiten tekemättä. Huolta voivat aiheuttaa myös oppijat, jotka haastavat riitaa pienimmistäkin asioista, vetäytyvät sosiaalisista tilanteista tai ovat impulsiivisia.

Kun luokassa on psyykkisesti oireilevia oppilaita, opettaminen voi tuntua uuvuttavalta. Opettajan ei kuulu tehdä terapeutin töitä. Opettaja voi kuitenkin hyötyä psykoterapian välineistä, joilla voi auttaa oppilasta selviytymään luokkatilanteista. Tällöin lapsen itseluottamus kasvaa ja ongelmallinen käyttäytyminen vähenee.

Kirjassa kerrotaan, mitä opettajien ja koulun muiden aikuisten on hyvä tietää lasten ja nuorten yleisimmistä psyykkisistä häiriöistä. Kirjan selkeät toimintatavat auttavat tukemaan psyykkisistä oireista kärsiviä oppilaita osana opetustyötä. Lisäksi teos auttaa työn rajaamisessa ja oman jaksamisen tukemisessa.

"Suosittelen sen lukemista kaikille opettajille, jotta osaamme paremmin tunnistaa lasten ja nuorten psyykkisen oireilun. Tässä aiheessa tieto ei lisää tuskaa, vaan tuo ymmärrystä sekä mahdollisuuden puuttua lasten ja nuorten pahoinvointiin tarpeeksi varhaisessa vaiheessa."
Vilma-Riikka Tiittanen, erityisluokanopettaja

Lue arvio kokonaisuudessaan

KM, kognitiivinen psykoterapeutti Mira Talala on työskennellyt 14 vuoden ajan koulukuraattorina peruskoulussa ja toisella asteella. Nykyisin hän toimii terapeuttina sekä kouluttajana opetus- ja kasvatusalojen täydennyskoulutuksissa ja vanhempainilloissa.

  • 1. painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-936-6
  • Nidottu, 244 sivua
  • Tilausnumero 184069381

Arvostelut kirjasta Psyykkisesti oireileva oppilas

Todella mielenkiintoinen ja täyttä asiaa oleva kirja.

- Susanna

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.