Heidi HolmavuoMarisa Kainulainen

Miksi suoritamme?

Paha vs. hyvä suorittaminen

  • Miksi suoritamme?
  • Miksi suoritamme?
Fitra Oy
2018
ISBN 978-952-350-028-0
144 sivua
Sidottu
Tilausnumero 100062993

kpl

Voiko yksi ihminen ehtiä oikeasti joka paikkaan, siivota kodin täydelliseen järjestykseen joka päivä, tehdä täydellisesti aseteltuja ruoka-annoksia ja lähteä lenkille aina energiaa pursuten? Viemmekö itsemme äärirajoille, koska yhteiskunta on opettanut meidät elämään niin? Onko onnellista suorittajaa olemassa?

Maailman on muovannut meille käsityksen, että arvomme muiden silmissä määräytyy sen mukaan kuinka paljon suoritamme, mitä saavutamme ja miten menestymme työelämässä. Hyväksytyksi tuleminen lähtee kieroutuneesti siitä, mitä ulkoisia asioita ja kuinka paljon olemme saavuttaneet elämässä. Annamme liikaa painoarvoa sille, mitä muut ovat mieltä meidän suorituksista ja mille elämä ulospäin näyttää. Ihminen elää suoritusten ja toisten ihmisten huomion määrän mukaan. Näin eläen on lähes mahdotonta saavuttaa pitkällä tähtäimellä hyvinvoivaa mielentilaa.

Teos herättelee lukijansa ymmärtämään liika suorittamisen sudenkuopat omalle jaksamiselle. Kirja on kirjoittaneet kirjailija ja toimittaja Heidi Holmavuo sekä personal trainer Marisa Kainulainen.