Henna TampioMatti Tampio

Ulkoloikka

Hyppää ulko-opetuksen ideoiden maailmaan

  • Ulkoloikka
  • Ulkoloikka
PS-kustannus
1. painos, 2017
ISBN 978-952-451-772-0
126 sivua
Nidottu
Taito-sarja
Tilausnumero 635459246

kpl

Normaali jäsenhinta 34,00 €

Onko ilmiöformulan tallit jo muodostettu? Millaisia yhdyssanoja ja jakolaskuja syntyi fotomaratonin kuvista? Ideoidaanko historian ryhmätyötä käpykeskustelun avulla? Sopisiko mysteerihuoneen teemaksi ilmastonmuutos?

Monipuoliset työtavat ja kaikkien aistien hyödyntäminen pääsevät parhaimmin kukoistamaan ulkona. Tästä kirjasta saatkin runsaasti eri oppiaineisiin sovellettavia vinkkejä ulko-opetukseen. Voit poimia käyttöösi joko yksittäisiä harjoitteita tai ideoita laajoihin oppimiskokonaisuuksiin.

Kirja on jaettu kahteen osaan, joista ensimmäisessä tarjotaan välineitä pitkäjänteisen ulko-opetuksen toteuttamiseen, kuten vinkkejä ulkotuntikassin ja ulkoluokan varustamiseen ja ulkokokkailuun sekä ideoita tieto- ja viestintäteknologian hyödyntämiseen. Toinen osa taas koostuu neljän vuodenajan vinkkipankista, johon on koottu ulko-opetusideoita eri vuodenajat huomioiden. Mukana on myös toiminnallisia itsearviointitehtäviä, joiden avulla oppilaat voivat virittää koko kehon ja mielen oman oppimisen tarkastelun äärelle. Tartu kirjaan ja ota oppilaiden kanssa ulkoloikka!