Marjatta Mulari

Tietoisen ammatinvalinnan opas

  • Tietoisen ammatinvalinnan opas
  • Tietoisen ammatinvalinnan opas
Atena
1 painos, 2013
ISBN 978-951-796-897-3
161 sivua
Sidottu
Tilausnumero 100038477

kpl

Nykymaailmassa ammattia tai vähintään työtehtävää joutuu vaihtamaan jopa useita kertoja työuran aikana. Mutta mistä voi tietää, mitä haluaa tehdä? Miten valita mahdollisimman sopiva ammatti?

Ammatinvalinnassa sovitellaan yhteen omia toiveita, elämäntilannetta ja ympäristön vaatimuksia. Tietoisen ammatinvalinnan opas auttaa vastaamaan kysymyksiin, joita sinkoilee uutta tulevaisuutta pohtivan mielessä. Mitkä asiat ovat minulle tärkeitä? Miksi jokin ammatti tuntuu mahdottomalta? Mihin haluan käyttää aikaani? Miksi omasta tulevaisuudesta päättäminen tuntuu niin vaikealta?

Kun valitsee uutta urapolkua, ammattia tai koulutuspaikkaa, myös tunteille, toiveille ja haaveille pitää järjestää tilaa. Mitä paremmin ymmärtää päätökseen vaikuttavat tekijät, sitä paremmin palaset asettuvat kohdalleen. Ammatinvalinnan pohtiminen on sijoitus omaan tulevaisuuteen.

Tietoisen ammatinvalinnan opas on suunnattu paitsi eri-ikäisille ammattia valitseville aikuisille myös ohjauksen ammattihenkilöille ammatinvalintapsykologeista opinto-ohjaajiin.

PsL, ammatinvalintapsykologi ja psykoterapeutti Marjatta Mulari on vuosia työskennellyt ammatinvalinnan ja itsetuntemuksen yhteyksien kanssa. Nykyään Mulari työskentelee Uudenmaan ELY-keskuksessa erikoissuunnittelijana.