Monikulttuurinen ohjaus- ja neuvontatyö
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 48,00 €
JÄSENELLE 40,80 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2013
  • ISBN 978-952-451-576-4
  • Nidottu, 390 sivua
  • Tilausnumero 100037614

Vesa KorhonenSauli Puukari (toim.)

Monikulttuurinen ohjaus- ja neuvontatyö

Suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutuminen ei ole välttämättä helppoa ulkomaalaistaustaiselle oppilaalle tai opiskelijalle, sillä kulttuuriset jännitteet, vanhempien odotukset sekä arjen käytännöt voivat törmätä yhteiskunnan odotuksiin. Kotona voi olla aivan erilainen kieli, kulttuuri ja arvomaailma. Havainnot eri yhteyksistä osoittavat, että maahanmuuttajataustaiset jäävät selvästi useammin peruskoulun jälkeisten jatko-opintojen tai työelämän ulkopuolelle kuin valtaväestön nuoret.

Jokaisen koulun ja oppilaitoksen tulisi panostaa valmiuksiin kohdata maahanmuuttajataustaisia lapsia, nuoria ja aikuisia. Opettajat ja ohjaajat tarvitsevat työssään monenlaista tietoa, koulutusta, vanhasta pois oppimista ja työnohjausta jaksaakseen asioiden kanssa, joihin ei aina opettajien ja opinto-ohjauksen peruskoulutuksessa ole osattu tai voitu valmistautua. Tämä kirja auttaa tiedostamaan kulttuurin merkityksen ja vaikutuksen omassa elämässämme niin, että kulttuurin tiedostamattomat vaikutukset eivät muodostu esteiksi ihmisten ja eri kulttuurien kohtaamisessa.

Kirjan avulla saat myös tietoa, miten luodaan moniammatillinen yhteistyöverkosto maahanmuuttajien oppimisen tueksi, ja ideoita, miten voi huomioida monikulttuurisuutta omassa työyhteisössä. Opetellaan ymmärtämään ja kehittämään monikulttuurisuutta ja käytännöllisiä valmiuksia, että voimme toimia paremmin erilaisissa kohtaamistilanteissa!

  • 1. painos, 2013
  • ISBN 978-952-451-576-4
  • Nidottu, 390 sivua
  • Tilausnumero 100037614

Arvostelut kirjasta Monikulttuurinen ohjaus- ja neuvontatyö

Eri kulttuurit tulevat lähelle yllättävissäkin tilanteissa. Tällöin on helpompi toimia ja rauhallisempi olo, kun aiheesta on tietoa. Tarpeellinen teos!

- Anna