Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Takaisin Koulutukset-sivulle


Tarjoamme koulutuksia myös näistä aiheista:


Tuuli Tiainen ja Virve Välimäki: Lukuja liikkuen, tavuja touhuten

Fysioterapeutti, lasten liikunnan asiantuntija Tuuli Tiainen ja fysioterapeutti, KM Virve Välimäki virittävät uusia näkökulmia motoriikan ja kognitiivisten taitojen yhdistämiseen erilaiset lapset ja oppimistyylit huomioon ottaen.

Lue lisää >>

 Tunnetaidot opetustyössä

Miten toimitaan, kun oma riittämättömyys tai turhautuneisuus valtaavat mielen? Miten herätellään uteliaisuutta ja innostusta oppimiseen? KM Anuliisa Lahtisen Tunnetaidot opetustyössä -koulutuksessa keskiössä ovat tunnetaidot omassa toiminnassa sekä erilaisissa kohtaamisissa, unohtamatta tunteiden valtavaa merkitystä oppimisen syventäjänä. Lue lisää >>

Ajattelun taidot ja oppiminen


Oppimalla ajattelemaan opimme myös oppimaan.

Kun tietoa on paljon ja sitä on helposti saatavilla, tiedon käsittelyn ja ajattelun taitojen, kuten tulkinnan, arvioinnin ja yhdistelyn, merkitys korostuu. Ajattelun taidot luovat perustaa muun osaamisen kehittymiselle ja jatkuvalle oppimiselle. Miten opetuksessa voidaan tukea ajattelun taitojen kehittymistä?

Näistä aiheista kouluttavat mm. kouluttaja, työnohjaaja Päivi Nilivaara, opetusneuvos emerita Irmeli Halinen ja apulaisprofessori Risto Hotulainen, jotka ovat olleet kirjoittamassa teosta Ajattelun taidot ja oppiminen.

Katso video heidän osallistavasta ja konkreettisia ideoita antavasta koulutustyylistään Koulutuskeskiviikko-tapahtumasta (Turku 30.11.2016).

 


 


Reseptit OPSin käyttöön

Pedagogisina täydennyskouluttajina toimivat Iida-Maria Peltomaa ja Aki Luostarinen ovat kohdanneet kymmeniä kouluyhteisöjä ja tuhansia opettajia ympäri maan. Koulutuksissa käsitellään erityisesti perusopetuksen uusien opetussuunnitelmien perusteiden yleisen osan teemoja. Peltomaa ja Luostarinen pitävät täydennyskoulutusta ja sen kehittämistä keskeisenä väylänä auttaa opettajia koulun muutoksessa. Myös opettajien koulutustilaisuudet pyritään rakentamaan uuden OPSin hengessä: ohjattu toiminnallisuus ja kokemuksellisuus ovat läsnä ja yksin luennointia pyritään välttämään. Heiltä on ilmestynyt aiheesta teos Reseptit OPSin käyttöön.


Koulutusteemoina ovat erityisesti:
- Oppiva yhteisö ja toimintakulttuurin muutos
- Muuttuva opettajuus
- Arviointi
- Monialaiset oppimiskokonaisuudet


Koulun muutos ja innovatiivinen opetus

Luokanopettaja, tutkija ja tietokirjailija Juho Norrena kiertää kouluissa konsultoimassa opetussuunnitelmauudistuksesta ja on puhunut myös isoille saleille innostaen satoja opettajia toteuttamaan uudenlaista opetusta. Hän työskentelee luokanopettajana Espoossa rakentaen samalla käytännönläheistä mallia kokonaisvaltaisesta ja laaja-alaisesta oppimisesta. Häneltä on ilmestynyt teokset Opettajan vaikeat kysymykset, Oman oppimisen kapteeni ja Innostava koulun muutos sekä hän on toimittanut teoksen Ryhmä oppimaan!.

Juhon asiantuntija-alueita ovat:
- tulevaisuuden taitojen edistäminen
- innovatiivinen opetus
- koulun muutos
- ongelma- ja ilmiölähtöinen opetus
- opetusteknologian hyödyntäminen


Valinnat ja tulevaisuuden työ

Miten opettajat voivat huomioida tulevaisuuden vaatimukset omassa opetuksessa? Mitä tulevaisuuden työelämä itseasiassa on? Opinto-ohjaajat ja uravalmentajat Leena Ståhlberg ja Marjaana Herlevi, Opocoaching tarjoavat ideoita ja apua, kuinka linkittää työelämän vaatimukset opetustyöhön ja tukea nuoria niin, että heillä olisi mahdollisimman hyvät valmiudet tulevaisuuden haasteisiin. Heiltä on ilmestynyt tulevaisuutta ja valintoja koskeva kirja: Omannäköinen elämä - Näin teet hyviä valintoja.

Heidän asiantuntija-alueitaan ovat:
- kohtaaminen ja vuorovaikutus
- motivaatio
- työelämätaidot
- ammatinvalinta
- yrittäjyys
- tulevaisuuden työ


Tartu toimeen

Toimintaterapeutti (SI-pätevyys), mindfulness-ohjaaja Merja Tompurin Tartu toimeen -koulutus antaa sinulle keinoja, joiden avulla voidaan vahvistaa oppilaan taitoa toiminnan aloittamiseen ja sen loppuun saattamiseen erityisesti silloin, kun työskentely tuntuu tälle haasteelliselta. Lue lisää >>
Oppilaiden tunnesäätelyn pulmat koulussa - koululuokkien ja kouluyhteisöjen ryhmäilmiöt

Aila Karppinen ja Pirjo Pihlava ovat psykologeja ja lastenryhmäpsykoterapeutteja, joiden koulutus antaa tietoa oppilaiden tunnesäätelyn kehittymisestä ja keinoja sen tukemiseen koulussa. Koulutuksesta saatte valmiuksia ymmärtää koululuokissa ja kouluyhteisöissä tapahtuvia ryhmäprosesseja ja ryhmäilmiöitä. Lue lisää >>
Haluaisitko tilata jonkun näistä asiantuntijoista kouluttamaan teidän työyhteisöänne? Tai etsitkö kouluttajaa jostakin tietystä aiheesta, muttet tiedä, kuka olisi sopiva kouluttaja?

Ota yhteyttä, niin autan sinua:

Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
mari.puttonen(at)opettajantietopalvelu.fi


Takaisin Koulutukset-sivulle


Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.