Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

EDUCA 2018


Opettajan Tietopalvelun löydät osastolta 6 b 60.



HUOM. Tarjous koskee Opettajan Tietopalvelun jäseniä. Osastollamme voi liittyä jäseneksi ja hyödyntää tarjouksen samantien.

Jos olet Opettajan Tietopalvelun jäsen, saat kauden kirja -esitteen ohessa tämän kupongin, jolla voit hyödyntää tarjouksen. Mikäli kuponki unohtuu, voit käyttää tarjouksen jäsennumerollasi tai nimelläsi. Kuponki koskee tarjouslavoilla olevia kirjoja.

Ohjelmavinkkejä:


26.1. klo 14:30, tila 201
Tietoisuustaidot: Koko luokka keskittyy
Salla-Maarit Volanen, Terve Oppiva Mieli —tutkimushankkeen johtaja

Miten luokkaan saa keskittyneen ja oppimisille otollisen ilmapiirin, jos mieli seikkailee ja ympäristö on täynnä virikkeitä? Mitä tietoisuustaidoilla tarkoitetaan ja mitä suomalaiset tutkimustulokset sanovat tietoisuustaitoharjoittelun hyödyistä? Vastaukset kuulet täällä! Saat myös vinkkejä luokkatyöskentelyyn.

26.1. klo 15:30, tila 103
Innostu vasusta!
Liisa Ahonen, KT, kasvatuskouluttaja

Onko varhaiskasvatussuunnitelmien uudistus kuormittava uhka vaiko innostava mahdollisuus? Pitääkö kaikki toimintatavat laittaa uusiksi? Täältä saat eväitä ja ideoita siihen, miten saat vasusta pedagogisen työvälineen varhaiskasvatuksen arkeen — työvälineen, joka on paitsi lasten myös aikuisten etu.

27.1. klo 14:15, tila 103
Näin toteutat positiivista pedagogiikkaa
Eliisa Leskisenoja, KT, luokanopettaja

Hyvinvoivat oppilaat sitoutuvat koulutyöhön, saavat hyviä arvosanoja ja ovat vähemmän poissa koulusta. Luento tarjoaa tuoreinta tutkimustietoa ja menetelmiä positiivisen pedagogiikan toteuttamiseen luokassasi. Kotiinviemisiksi saat eväitä oppilaiden hyvinvoinnin ja koulumielekkyyden tukemiseen!

27.1. klo 15:30, Taito-lava
Turvassa on hyvä oppia — vaaratilanteiden ennaltaehkäisy ja oikeat toimintamallit

Tarmo Kyllönen, sairaalakoulun opettaja, prima-edu®-kouluttaja ja
Kira Hurme, sairaalakoulun apulaisrehtori ja prima-edu®-kouluttaja

Turvallisuudentunne on kaiken kasvatustyön perusta. Miten turvallisuudentunne rakentuu ja kuinka vaaratilanteita voitaisiin ehkäistä? Entä miten toimia, jos kaikesta huolimatta luokkaan syntyy uhka- tai vaaratilanne? Tämä luento antaa vastaukset kysymyksiin.

Kiran ja Tarmon kuvan ottaja Erkki Kuuvalo


Osastollamme tavattavissa — tule kuuntelemaan ja jakamaan ajatuksia kirjoista ja hakemaan nimmari kirjaan:

Perjantaina 26.1.


klo 11 Onnistu eriyttämisessä -kirjan toinen kirjoittaja Jerker Polso. Jerker on erityisluokanopettaja, joka on työskennellyt opettajana ja kouluttajana kaikilla koulutusasteilla. Pisimpään hän on työskennellyt alakoulussa luokanopettajana sekä erityisopettajana. Polso on toiminut myös opettajien ja rehtoreiden täydennyskoulutustehtävissä sekä kotimaassa että ulkomailla. Tällä hetkellä hän työskentelee yhtenäiskoulun virka-apulaisrehtorina ja valmistelee työn ohessa opettajien täydennyskoulutukseen ja koulutusvientiin liittyvää väitöskirjaansa. Tutustu kirjaan.

klo 12—13 Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Arja Lyytikäinen kirjaan Terveyttä ja iloa ruoasta - varhaiskasvatuksen ruokailusuositus liittyen.

klo 13 Peppu irti penkistä -kirjan Sari Salo. Tuhansia kappaleita myyneen kirjan tehnyt Salo on jakanut ja kouluttanut toiminnallisista oppimisen menetelmistä jo pitkään. "Kirjaa selatessaan lukija todella hämmentyy kirjoittajan asiantuntemuksesta ja ideoiden paljoudesta. Kuinka jollakin voi olla näin monta toimivaa kivaa pikku juttua? Kuinka joku on ehtinyt tehdä kaiken tämän? Kuinka joku keksii aina vain uutta ja ihmeellistä vähän tylsistäkin aihepiireistä?" Anna Ahonen Open kirjablogissa
Toiminnallista elämää -blogi.

klo 13:45 Terve Oppiva Mieli -tutkimushankkeen johtaja Salla-Maarit Volanen ja projektikoordinaattori Emilia Keijonen kirjaan Keskittymiskykyä luokkaan liittyen. www.terveoppivamieli.fi

klo 14:30—15:15 Huomaa hyvä! -materiaalien tekijät Lotta Uusitalo-Malmivaara ja Kaisa Vuorinen. FT Lotta Uusitalo-Malmivaara on erityispedagogiikan dosentti Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksella. Lotta on kiinnostunut luonteenvahvuuksista ja myötätunnosta sekä oppimisen vaikeuksista ja positiivisen psykologian mahdollisuuksista tarjota niihin apua.

KM, erityisluokanopettaja Kaisa Vuorinen on positiivisen pedagogiikan väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa. Hän on kiinnostunut ihmisen luonteenvahvuuksista ja niiden potentiaalista hyvän ja onnellisen elämän mahdollistajina. Kaisa haluaa viedä eteenpäin kasvatusta, jossa kiinnitetään yhä enemmän huomiota lasten vahvuuksiin ja vaalitaan sitä, mikä on kunnossa ja toimivaa. www.huomaahyva.fi ja www.positiivinencv.fi

klo 15:20 Ymmärrä matematiikkaa -kirjan Elin Natås Norjasta. Elin esiintyy klo 14:45 Tulevaisuuden luokkahuoneessa ja on esiintymisensä jälkeen tavattavissa osastollamme. Ymmärrä matematiikka -kirjasta tuli Norjassa ilmestyttyään heti huikea myyntimenestys: teoksesta otettiin muutamassa viikossa kolme painosta ja se oli kevään 2017 myydyin tietokirja. Tutustu kirjaan.

klo 16 Toimiva vuorovaikutus -kirjan toinen kirjoittaja Ulla Klemola. Kirjassa tutustutaan keskeisiin vuorovaikutuksen lainalaisuuksiin ja arjessa hyväksi havaittuihin työkaluihin. Toimivan vuorovaikutuksen työkalut auttavat tunnistamaan vuorovaikutustilanteisiin liittyviä tunteita ja tarpeita, kehittämään tilannetajua, selkeyttämään viestintää ja ratkaisemaan ristiriitoja. Tutustu kirjaan.

klo 16:30 Liisa Ahonen kirjoihin Vasun käyttöopas ja Haastavat kasvatustilanteet liittyen. www.kasvusto.fi

Lauantaina 27.1.

klo 12 Hyvän mielen taidot, Hyvän mielen kortit, Inspiraatiokortit ja Hyvän mielen vuosi tuotteiden tekijä Maaretta Tukiainen innostaa osastollamme! Maaretta Tukiainen on tietokirjailija, muotoilija ja valmentaja, joka on vaihtanut alaa ja ammattia uransa aikana lukuisia kertoja — siitä itsekin yllättyen. Hänen ajattelunsa perustuu positiiviseen psykologiaan, elinikäiseen oppimiseen sekä ihmisen sisäisiin voimavaroihin, joita hyödyntämällä on mahdollista kasvaa ja elää itsensä näköistä elämää. www.hyvanmielentaidot.fi

klo 14 ADHD ja oppimisen tuki — Huomioi yksilölliset tarpeet ja vahvuudet -kirjan kirjoittaja Erja Sandberg. Kirjassa kerrotaan ADHD-oireita lieventävistä, oppimista tukevista ja vahvuudet huomioivista toimintatavoista niin varhaiskasvatuksessa, peruskoulussa, toisella asteella kuin korkea-asteella. Tutustu kirjaan.

klo 15 Positiivisen pedagogiikan työkalupakki -kirjan kirjoittaja Eliisa Leskisenoja. "Opettamani luokka oli aivan tavallinen — omanlaisiaan haasteita ja vahvuuksia oli jokaisella oppilaalla. Lukuvuoden alussa aloitin tutkimuksen, jonka tavoitteena oli löytää sellaisia pedagogisia käytänteitä, jotka edistäisivät oppilaiden koulumyönteisyyttä ja oppimismotivaatiota. Silloin en osannut edes aavistaa, millainen mullistava vaikutus tällä tulisi olemaan." Tule tapaamaan Eliisaa osastollemme hänen esiintymisensä jälkeen! Tutustu kirjaan.

klo 16:30 Turvassa!-kirjan kirjoittajat Tarmo Kyllönen ja Kira Hurme. Tule tapaamaan Turvassa!-kirjan kirjoittajia heidän esiintymisensä jälkeen osastollemme. Tutustu kirjaan.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.