Päivitämme verkkopalveluitamme 30.11.2022. Sivut voivat olla hetkellisesti poissa käytöstä. Pahoittelemme aiheutuvaa häiriötä.
Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Kateus työelämässä
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 42,00 €
JÄSENELLE 36,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2013
  • ISBN 978-952-451-591-7
  • Nidottu, 208 sivua
  • Tilausnumero 100037834

Pirkko-Liisa Vesterinen (toim.)

Kateus työelämässä

Työkaverilla näyttää olevan tiukka paikka töissä, pitäisikö auttaa? En halua, ainahan se kehuskelee osaamisellaan ja tehokkuudellaan. Antaa sen nyt näyttää, miten mahtava on. Jos se epäonnistuu, niin sitten olen kyllä vahingoniloinen. Siinäpähän saa nenilleen.

Kateus, tuo kalvava tunne. Se voi tulla esiin kyttäämisenä, kyräilynä, selän takana puhumisena, vähättelynä — ehkä jopa kiusaamisena. Kateuden tunnetta ei kannata pelästyä tai hävetä, sillä useimmiten se kertoo meidän toiveistamme ja halustamme parantaa omaa elämäämme. Jokainen kokee kateutta jossakin elämänsä vaiheessa ja moni voi joutua sen kohteeksi. Mutta onko kateus aina katkeroittava ja pahansuopa tunne vai voiko sen avulla kääntää elämänsä suuntaa?

Kirja valottaa kateuden syntyä ja antaa ideoita, miten kateuden voi kääntää kipeästä tunteesta myönteiseksi voimavaraksi. Kateus voi olla myös mittari itselle, sen avulla voi arvioida omaa osaamista, sijoittumista osaamisen kentällä sekä peilata omia tavoitteita suhteessa nykytilaan. Jokainen on vastuussa omista tunteistaan ja hyvinvoinnistaan. Ellemme tietoisesti opettele näkemään hyviä asioita, putoamme helposti kielteisen ajattelun kuoppaan.

Tämä kirja kuvaa kateutta tunteena, ilmiönä ja käsitteenä sekä auttaa tiedostamaan ja ymmärtämään kateuden synnyttämää käyttäytymistä. Kirja tarjoaa apua kateuden lievittämiseksi ja kitkemiseksi, mutta tarjoaa myös keinoja auttaa muita käsittelemään kateuden tunteita.

Kirjan kirjoittajat edustavat monipuolisesti työelämän ja johtamisen asiantuntijoita. Pirkko-Liisa Vesterisen lisäksi kirjaan ovat kirjoittaneet Iiris Aaltio, Cristina Andersson, Juha Arikoski, Marsa Bäck, Olavi Filppula, Jari Hakkarainen, Pauli Juuti, Sofia Kauko-Valli, Martti Herman Pisto ja Ari Turunen.

Kodin Kuvalehti: Kateus tulee kalliiksi

AVA: Oletko sinä työpaikan kateellinen? Katso, miten kateus ilmenee

MTV3: Kateus lisääntynyt työpaikoilla — "pahimmillaan halutaan tuhota toinen"

  • 1. painos, 2013
  • ISBN 978-952-451-591-7
  • Nidottu, 208 sivua
  • Tilausnumero 100037834

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.